Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye

4400 Nyíregyháza, Könyök u. 1/a - Titkárság: 42/512-881; 30/1766-305 - Étkezés: 42/512-880; 30/1766-304

OM 033423 005 - E-mail: kertvarosi[@]nyiregyhaza.hu kertvarosi[@]kertvarosi-nyhaza.edu.hu

Hírek

Használt olaj leadása

kep Kedves Szülők, Kertvárosi lakosok!
Örömmel tájékoztatunk mindenkit, hogy iskolánk belépett a "Cseppet Sem" környezetbarát programba, melynek keretén belül lehetőség fog nyílni a használt sütőolaj és zsiradék elhelyezésére. Működési elv: a használt sütőolajat és sütőzsiradékot zárható PET-palackban vagy befőttes üvegben kell tárolni, s azt a kihelyezett gyűjtőedénybe kell beletenni. (Nem jelent problémát, ha az üveg összetörik, mert a tartalma a gyűjtőből akkor is kinyerhető.) A gyűjtőedény hamarosan érkezik az iskola hátsó udvarára. Addig is kérjük, tartogassák erre a célra a használt olajat, ugyanis a Kertvárosi Gyermekekért Alapítvány minden leadott kg után támogatást kap, melyet az iskola szépítésére, a tanulók javára fogunk fordítani! Köszönjük a megosztásokat!

Kellemes Húsvéti Ünnepeket 2022.

kepSzépül az iskola a nyiló virágokkal.
Képek >>

Olajgyűjtés a kertvárosi iskolában - Kölcsey TV

Kedves Kertvárosiak! Megérkezett a "Cseppet Sem" program gyűjtőedénye! Az iskola nyitvatartási idejében lehet hozni az olajjal megtöltött lezárt üvegeket vagy PET palackokat. Óvjuk közösen a környezetünket! Köszönjük!

Átadó – Mintegy negyvenmillió forintból készült el a kertvárosi iskola új sportpályája - nytv


Mintegy negyvenmillió forintból készült el a kertvárosi általános iskola új sportpályája, amelyet csütörtökön adtak át a diákok számára. A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye korábban nem rendelkezett megfelelően kialakított, szilárd burkolatú sportudvarral. Ezt a hiányosságot pótolta az a műanyag borítású pálya, amelyen ezek után számos sportágat űzhetnek az iskola diákjai.
Képek >> nyiregyhaza.hu >> Tovább szon.hu >> Tovább

Tv a 17-es tanteremben

kep2021. december: A 17-es tanterem is új modern eszközzel gyarapodott a Kertvárosi Gyermekekért Alapítvány támogatásával. Egy hónap alatt már két ilyen Samsung márkájú digitális eszközt sikerült vásárolnunk! Nem állunk meg, folyamatosan követjük az oktatási technikák fejlődését.

Modern Iskola

kep2021. november: A Kertvárosi Gyermekekért Alapítvány támogatásával újabb terembe vásároltunk modern 21. századi digitális eszközt! 100 %-os tantermeink interaktív eszközellátottsága. (Folyamatosan folytatjuk a fejlesztéseket, mára eljutottunk addig, hogy a jót még jobbra cseréljük, biztosítva ezzel a gyermekek eredményes oktatását - nevelését.)

Kanapé és fal

kep2021. október:


Nagyon szépen köszönjük a kényelmes kanapét és a faliújság hátteret Hársfalviné Hudák Erika kolléganőnknek!

Tisztelt Szülők!

2021. augusztus: Kérem fogadják szeretettel ebben az évben is az önkormányzat által biztosított tanszercsomag támogatást.

Polgármesteri köszöntő >> Letöltés
Tanszerlista >> Letöltés

Tisztelt Szülők!

kep
2021. augusztus: Meglepetésekkel várunk Benneteket! Sok barátot, kellemes iskolakezdést, szép tanévet kívánunk! Megérkeztek a tankönyvek. Több, mint 500 csomag.

Képek >>

Tanuló felügyelet

2021. június 16. napjától 2021. június 29. napjáig az iskola 1-8. évfolyamán a tanulók felzárkóztatása és a családok helyzetének segítése céljából megszervezzük azon tanulók felügyeletét, akik számára a törvényes képviselő ezt előzetesen kéri. A felügyeletet legalább két nappal korábban írásban beadott kérelemmel kezdeményezhetik, melyet az iskola igazgatójának kell címezni. kertvarosi[@]nyiregyhaza.hu el ideje: 2021.06.10 Kérelem >> Letöltés

2021-ben is lesz Szigligeti tábor

Kedves Szülők!
Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézmény nyári tábort szervez Szigligetre. Ideje: 2021. augusztus 16 - augusztus 21-ig (hétfőtől - szombatig 6 nap, 5 éjszaka). Utazás: klímás autóbusszal. Gyülekező helye, ideje: 5.45 órakor a SPAR Korányi Frigyes utcai parkolójából. Az autóbusz indulása: 6.00 órakor Várható visszaérkezés: 2021. augusztus 21-én (szombat) kb. 16.00 óra körül SPAR Korányi Frigyes utcai parkolójába.

További információk >> Letöltés

2021-ben is lesz nyári napközis tábor

Kedves Szülők!
Az Önkormányzat által szervezett nyári táborokra az osztályfőnökök gyűjtik a jelentkezési lapokat. A következő linken minden információ megtalálható a táborozással kapcsolatban:

Tájékoztatás táborról >> Letöltés A jelentkezési lap >> Letöltés

A támogatáshoz szükséges igazolások másolatát és a jelentkezési lapokat legkésőbb 2021. április 26-ig kell leadni az osztályfőnöknek!

Új bútorok

kep Új bútorok kicsiknek, nagyoknak egyaránt a Nyíregyházi Tankerületi Központ segítségével! Erika néni egy csodaszép kanapéval ajándékozott meg bennünket! Köszönjük szépen!

Kertvárosi Egészségnevelési Hét

kep 2020. szeptember 28-tól október 2 Terméskiállítások, védőnői tájékoztató osztályfőnöki órákon, csütörtök és pénteken játszótéri játékok az új kertvárosi játszótéren, ajándékok minden osztály számára, játékok (DSE és a Kertvárosi Gyermekekért Alapítvány támogatással.

Kedves Szülők, Diákok!

kep 2020. július: Folyamatosan zajlanak a felújítási munkálatok! Megújulva várjuk a gyerekeket szeptemberben! - mellékhelyiségek teljes csőcseréje, mosdókkal és wc kagylókkal együtt, - 4 első osztályos, 3. évfolyamos, 5. évfolyamos tantermek festése, - burkolások, - padok, székek, szekrények cseréje, - folyosók teljes festése, - fűtéstendszer korszerűsítése új kazánok és kémények cseréjével! Képek >>

Kedves Szülők, Diákok!

Legsportosabb iskola a kertvárosi iskola, felsorolni sem könnyű a számtalan sportolási lehetőségeinket. Szeptembertől újra éled a kézilabda a Kertvárosi Iskola tanulói számára. Felmenőben lányok számára újabb sportolási lehetőség! Évekkel ezelőtt nagy híre volt a Miklós bácsi vezette kézis lányoknak. Újra elhozzuk iskolánkba!

Kedves Szülők, Diákok!

Csengetési rend változás: 1. óra 8.00-8.45, 2. óra 9.00-9.45, 3. óra 10.00-10.45, 4. óra 11.00-11.45, 5. óra 12.00-12.45, 6. óra 12.50-13.35, 7. óra 13.40-14.25, 8. óra 14.30-15.15, 9. óra 15.20-16.05

Kedves Szülők, Diákok!

Jövő héttől újra lesznek tollaslabda edzések. Kedden 15:00-16:00 - 3. osztályosok és nagyobbak. Kedden 15:45-16:30 - 1-2. osztályosok (elhozzuk őket a csarnokba, szülőknek nem szükséges bejönni) Pénteken 15:00-16:30 - 3. osztályosok és nagyobbak. Pénteken 15:45-17:00 - 1-2. osztályosok (elhozzuk őket a csarnokba, szülőknek nem szükséges bejönni). Az első edzésen az újonnan belépő gyerekek szüleit is várom szeretettel. Morauszkiné Éles Edit

Kedves Szülők, Diákok!

betonIskolánkhoz közel épültek ezek a nagyszerű játékok, eszközök, remekül tudjuk majd használni, hiszen gyalogosan is könnyen elérhető számunkra.

szon.hu >>

JÓGA a Kertvárosi suliban!

Szeretnél karcsúbb alakot? Jobb emésztést? Egészségesebb gerincet, jobb testtartást, stresszoldást? Ezt mind elérheted jógával. Sohasem késő elkezdeni: indul a felnőtt JÓGA a Kertvárosi suliban! Minden pénteken 17-18 óra között a kistornateremben Rudikné Kecsmár Ágnes vezetésével! Érdeklődni Horváthné Reményi Líviánál 0670/9407176 vagy a titkárságon lehet 0642/512-881 Első alkalom: szeptember 13. péntek 17-18 ó Ruházat: bármilyen kényelmes sportruházat és Polifoam matrac.

Külső tanterem

betonbeton
Beindult a LEGO pályázat is! Elkészült a külső tantermünk alapja. Külső tanterem Külső tanterem elkészült

Samsung interaktív panel

samsung Digitális kompetencia fejlesztés! Legmodernebb samsung interaktív panellal szereltünk fel két tantermünket! A hatalmas éritőképernyős “TV-k” a digitális oktatás legkorszerűbb eszközei! A felsős tantermeinben is folyamatosan bővítjük az interaktív táblák számát, hamarosan minden termünk teljesen felszerelt lesz.

Digitális Zongora

zongora A Nyíregyházi Tankerületi Központ segítségével egy új Roland F-140R CB Digitális Zongora színesíti majd rendezvényeinket, és kiváló segítségünkre lesz majd az ének órákon és az énekkarnak is.

Fizika 2.0

foto2019. szeptember: A nyári szünetben átrendezett fizika szaktanteremben fantasztikus eszközökkel történik az oktatás. A tanulóink a témakörökhöz érdekes kísérleteket csoportokban végzik el. Így közelebb kerülhetnek a természettudományos gondolkodásmódhoz. K É P E K

Kedves Szülők, Gyerekek!

foto2019. szeptember:
Legyünk minél többen, hogy idén is iskolánk nyerje el Nyíregyháza legsportosabb iskolája címet! Helyszín: Kertvárosi piac! 2019. szeptember 28., 8:00-kor Bringaváros 7.1 Nyíregyháza Felhívás >>

Kedves Szülők, Gyerekek!

foto


2019. szeptember: Újabb meglepi a kicsinyeknek! Imádják az elsős- másodikos gyermekeink az új színpompás piff-puffokat

Iskolakezdés

kép Tisztelt Szülők, Kedves Gyerekek!
Hamarosan véget ér a vakáció, reméljük tartalmasan telt a szünidő. Sok élménnyel, meglepetéssel, újdonságokkal várunk benneteket. Első tanítási nap 2019. szeptember 2. (hétfő), ezen a napon kapjátok meg a tankönyveket, ezért üres iskolatáskával gyertek iskolába. Íróeszközt, füzetet hozzatok magatokkal. Tanévnyitó ünnepségre az első osztályosokat, szüleiket illetve a nyolcadik osztályos tanulóinkat várjuk szeretettel 8 órától a tornacsarnokunkba.

Tájékoztató az elsősök beiratkozásáról

plakátTisztelt Szülők!
A 2019/2020-as tanévre történő általános iskolai beiratkozás időpontja: 2019. április 11-én (csütörtök) 08:00-18:00, 12-én (péntek) 08:00-18:00 óráig
Helyszíne: Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye Nyíregyháza, Könyök u. 1/a könyvtár helyisége
Részletek >>

Kedves Szülők! Kedves Tanítványok!

A 2018. évi országos kompetencia mérés eredményei már megtekinthetők a Kompetencia eredmények >> linken, a felmérésen kapott egyéni kódszám beírásával.

Felújították a közterületekről ismert sárga padokat. Közel 70 pad újult meg!

padKertvárosi padok. A NYÍRVV közel 70 darab régi típusú padot újított fel; a céghez oktatási- és közintézmények pályázhattak, így többek között óvodákba, iskolákba kerülnek a sárga padok. Az első pályázók között volt a kertvárosi általános iskola, az intézmény hétfőn kapta meg a kinti padokat. nyiregyhaza.hu >>

Boldogság

Korcsolya
2019. áprilisA Boldogságórák keretein kívül és belül is gyakorolják iskolánk nebulói a "kibékülést és megbocsátást". Sokszor vitába keverednek, többször megbántják egymást vagy éppen haragudnak. De aranyos pillanatok következnek utána és nagyon jó a közös játék! A Könyv@ok, a Bé Bocsok és a Manó Tanodások néhány pillanatképe! Képek >>

Korcsolyázás

Korcsolya
Újra korcsolyáztak a Kertvárosi gyerekek Imre bácsival és Katika nénivel. A félszáz gyerek élvezte a korcsolyázás örömét. Az a 8-10 kezdő is akik az elején még csetlettek, botlottak hamar belejöttek a korizásba és legközelebb is jönni szeretnének! Sérülés nem volt ami szintén fontos!

Bencs László Szakiskola

BencsKedves Szülők!
A 2.a osztály az ünnepi készülődés egyes fortélyait leste el a Bencs László Szakiskolában. Ügyeskedő, szorgoskodó kis kezekben nem volt hiány! Az oktatók türelmesen, nagy odaadással segítették kis kuktáinkat. Az ünnepi szalvéta hajtogatást, ismerkedést a tálaló- és evőeszközökkel valamint a sütemények készítését, a lányok és a fiúk külön csoportban végezték. Bátran kijelenthetjük, hogy a csapatok buzgalma meghozta a várva várt eredményt. Boldogan kóstolgatták a saját készítésű finomságokat. A Szakiskola által biztosított kisbusszal jókedvűen és sütivel megrakodva tértünk vissza. A kisütött mézeseket már a Kertvárosi iskolában Manó Chef Junior - ként díszítettük. Így már otthon is könnyebb lesz az ünnepi készülődés! Igaz anyukák? /Szóláth Erika és Fogarasiné Mariann/ K É P E K

Meghívó

Kedves Szülők!
Intézményünk a tanulók fejlődésének segítése érdekében mediátor közreműködésével első konzultációs foglalkozását tartja szülők számára 2018. december 10-én 16.30-tól melyre tisztelettel hívjuk, és várjuk Önöket! A konzultációkon szeretnénk segítséget nyújtani Önöknek abban, hogyan tudják hatékonyan támogatni gyermeküket, hogy minél értékesebbé, minél szeretetteljesebbé váljanak. A foglalkozás tervezett időtartama: 45 perc Érdeklődésükre, részvételükre, elköteleződésükre számítunk!
Az iskola tantestülete

Kedves Szülők, Diákok!

SulizsákJelentkeztünk a Sulizsák programba. Szeretnénk megkérni mindenkit, szedjük össze közösen a tanév során megunt, kinőtt ruhákat, cipőket, kiegészítőket. A sulizsak.hu oldalon minden információ megtalálható hozzá. A cég pontosan megadja a gyűjtés dátumát, amikor a gyerekek és családok megkezdik a gyűjtést, amihez zsákokat is biztosítanak. Erre 2 hét áll rendelkezésünkére. TEENDŐ: a tanév vége felé kapunk időpontot, addig mindenki otthon szedje össze és tárolja az újra hasznosításra szánt kellékeket. A gyűjtésért járó összeg az iskola alapítványi számlájára kerül, a gyerekekre fordítjuk.

További részletek itt >>

LEGO adomány

lego2018. december: Kedves Szülők, Diákok, Kollégák!
LEGO adomány a Kertvárosi suliban!
Örömmel jelentjük, hogy Székelyföldi Zoltán közreműködésével intézményünk nyert 3 csomag LEGO PLAY BOX-ot, LEGO CLASSIC dobozokat. A közkedvelt játék a logikai gondolkodás, figyelem, memóriafejlesztés mellett alkalmas a kommunikáció,együttműködés szókincs, kreativitás fejlesztésére is.

Játszóudvar

udvar2018. október: Hamarosan elkészül és végre nem marad kihasználatlan az első játszóudvarunk. Új kosárlabda palánkot, lábtengó és röplabda pályát alakítottunk ki. Testnevelés órán és délután is örömmel használják a gyerekek. Már csak egy ping pong asztal hiányzik a teljességhez.

Tájékoztatás tagintézményünk hit- és erkölcstan oktatásáról

Intézményünkben a következő egyház-jogi személyek vesznek részt a hit- és erkölcstan oktatásban:

1. Hajdudorogi Egyházmegye 4400 Nyíregyháza, Bethlen G. u. 5. Nyíregyháza-Kertvárosi Görögkatolikus Egyházközség 4400 Nyíregyháza, Legyező u. 3. Egyházi képviselőjének neve: Dr. Obbágy László

2. Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye Római Katolikus Egyház Kertvárosi Egyházközség 4400 Nyíregyháza-Kertváros, Legyező u. 26/4. Egyházi képviselőjének neve: Szabóné Belák Bernadett

3. Magyarországi Evangélikus Egyház Nyíregyháza-Kertvárosi Ágoston Hitvallású Evangélikus Egyház 4400 Nyíregyháza, Kassa köz 3. Egyházi képviselőjének neve: Kovács Erzsébet

4. Magyarországi Református Egyház Nyírségi Református Egyházmegye Nyíregyháza-Kertvárosi Református Egyházközség 4400 Nyíregyháza, Kazinczy u. 4. Egyházi képviselőjének neve: Katonáné Farkas Ibolya

Határtalanul!

Határtalanul

A történet még 2015 tavaszán kezdődött, amikor osztályfőnökeink megkérdeztek bennünket és szüleinket, részt vennénk-e egy Erdélyi kiránduláson a Határtalanul program keretében. A válasz egyhangú igen volt. A pályázat elkészült, izgultunk, reménykedtünk, és sikerült. A tanáraink által benyújtott Erdély kincsei című pályázatunk nyert, így 1014000Ft támogatással Erdélybe utazhattunk. Tovább >>

Lambériázás az iskola tantermeiben

foto Köszönet Péter Zoltán Krisztián, Bálint Attila és Szalay Szabolcsnak a gyors és szép munkáért! Több tanterem is az Ő munkájukat dicséri.
Képek >>
Képek >>
Képek >>

Adománygyűjtés - Ukrán menekülteknek

foto
Rengeteg felajánlás érkezett, ezer hála és köszönet érte. Egy részét a mai napon, a többit a jövő hét elején juttatjuk el a menekült rászorulók részére! Köszönjük!
Képek >>

Főbejárat

foto
Tudásra szomjaznak kabala madaraink.
Képek >>

Audio technika

kep2021. november:30 db új fejhallgatót és hangfalszetteket vásároltunk.

Faültetés

foto
2021. március: Kedves Kertvárosiak! Igazgató Úr NYÍRVV-vel történt egyeztetését követően a munkálatok folytatódnak, az élet zajlik az iskola körül: ma a tuskók kiszedése történik a bejárat előtt.

Kedves Szülők, Diákok!

kep 2020. július: Folyamatosan zajlanak a felújítási munkálatok! Megújulva várjuk a gyerekeket szeptemberben! - mellékhelyiségek teljes csőcseréje, mosdókkal és wc kagylókkal együtt, - 4 első osztályos, 3. évfolyamos, 5. évfolyamos tantermek festése, - burkolások, - padok, székek, szekrények cseréje, - folyosók teljes festése, - fűtéstendszer korszerűsítése új kazánok és kémények cseréjével! Képek >>

Kedves Kertvárosiak!

Kérlek a képre / linkre kattintva lájkoljátok Szanyi Gergő (2.a) munkáját, amivel az "Együtt kerek a világ" című rajzpályázaton indult! Minden szavazat számít! Köszönjük! Kép >>

Új lakó érkezett

foto
Két új lakó érkezett hozzátok. Alig várják, hogy megismerkedjenek veletek. Kókusz és Negró az alsó folyosón várják a kedves kis diákokat. Kérünk benneteket vigyázzatok ránk, kicsit félénkek vagyunk, ezért ne ijesztgessetek!

Új kerékpárok

foto

Iskolánk új járművekkel gazdagodott! Hamarosan itt a tavasz, kezdődhetnek a szabadidős sportok, versenyek, biciklitúrák, rollerbajnokságok!

Interaktív tábla

fotofotofoto


LEGO pályázatból illetve a Kertvárosi Gyermekekért Alapítvány támogatásával újabb 4 tanterem kapott modern digitális interaktív táblát és projektort! Az élményközpontú oktatás-nevelés elengedhetetlen a mai gyerekek számára!

Szimba Közlekedésbiztonsági Élményprogram

fotoIskolánk sikeresen pályázott a Szimba Közlekedésbiztonsági Élményprogramra. Több, mint 150.000 Ft értékű nyeremény (6 db roller és egyéb ajándékok) mellett egy csodás közlekedésbiztonsági oktatásban részesültek a gyerekek. K É P E K

Két hatalmas játszótér is körülveszi iskolánkat.

foto Köszönjük a meghívást Nyíregyháza Önkormányzatának, Dr. Ulrich Attila Alpolgármester Úrnak, hogy eltölthettünk egy fantasztikus délelőttöt az új játszótéren. Színes programok, játékok vártak bennünket. Nassolni valót és egy kis ajándékot is kaptak a gyerkőcök! K É P E K

Irodai gépek

fotofoto2019. december: Régi nagy vágyunk teljesült! Két új nagy teljesítményű multifunkciós fénymásolóval lettünk gazdagabbak!

Mozi

foto
2019. december: Az alsós Kertvárosi kisdiákok a MOZI-ba látogattak a Télapó alkamából! Nagyon sok kicsi most jut először ilyen élményhez. Köszönet érte az illetékeseknek

Advent és a szán

foto2019. december: Elkészült a Jómadárkák 1.c. osztály támogatásával az iskola idei adventi koszorúja! Legyen öröme benne kicsiknek- nagyoknak. Békés, szeretetteljes készülődést kívánok az ünnepekre! Izgalommal várjuk a kertvárosi iskolásokkal a Télapót és a Jézuskát. Miklós bácsi csodaszép szánja csalogatja őket. Edina néni szervezésében ügyes kezek díszítette fenyőink már ünnepi hangulatot árasztanak. Képek >>

Új asztfalt

foto2019. november: Folyamatosan építjük, szépítjük iskolánkat! Új aszfaltot kapott a kültéri multifunkciós pályánk, ami kiváló kosárlabda, röplabda és lábtengó sportokhoz. Felmenő rendszerben elindult iskolánkban a lány és fiú kosárlabdaprogram. Tavasszal már kültéri edzéseket is tarthatnak a gyerekeknek a friss levegőn.

Ebédlő székek

foto

2019. november: Ma vették birtokba az ebédlőben diákjaink az új székeket. Köszönet érte Nyíregyháza Város Önkormányzatának!

Virágok

foto
2019. november: Nagyon szépen köszönjük a virágokat Éva Hirsné Kissnek! Nem utolsó sorban pedig karbantartónknak, Balint Attilának, aki elülteti, és nagy szeretettel ápolja kertünket!

Süti délután

foto
2019. november: A fantasztikus összefogásnak köszönhetően sok adomány gyűlt össze, Gyarmati Szabolcs diákunk gyógyulásáért! Óriási hála Koczka Anett szülőnknek, aki megszervezte ezt a csodás délutánt, melyen mindenki örült: az is aki adhatott, az is aki kapott.

Új padok

foto

2019. november 05.: Új padokkal szépültek tantermeink!! Örömmel vette birtokba 3 osztályunk az új bútorokat. Köszönet a Nyíregyházi Tankerületnek!

Csudajó eszközök érkeztek iskolánkba.

eszkoz2019. augusztus: A kézzel fogható szemléltető eszközök nagyon fontosak az oktató - nevelő munka során. Fizika, kémia, biológia, környezetismeret, ének, technika, informatika tantárgyak elsajátításában nagy segítségünkre lesznek. 3 db napelemes autó, 3 db 3D naprendszer modell, időjárás állomás, 3 db környezetbarát elemkészítő szett, 3 db zöld rakéta, 3 db Vulkánkészítő készlet, 2 db bonikuláris távcső, 4 db elektronika készlet, Fa ördöglakat készlet, 8 db furulya, kémcső és főzőpohár készletek, Orff ritmuskészlet

Folyamatosan szépül a Kertvárosi Iskola!

menza2019. július: A nyári szünidő és pihenés javában tart, de az iskola megszépítése, karbantartása folyamatosan gőzerővel zajlik. Nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy a gyerekeknek szép környezetet varázsoljunk, hiszen második otthonukba járnak hozzánk. Több tanterem frissítő festése és teljes bútorzatcseréje történik. Köszönjük a lelkes szülőknek, hiszen karbantartóink és rendszergazdánk folyamatosan dolgoznak a felújításokon és nem győznék segítség nélkül.
Megújulnak:
- a három leendő 1. osztályos tantermünk
- leendő 5. osztályos tantermek
- könyvtárunk festése és padlócseréje
- új nyelvi labort hozunk létre a földszinten a legmodernebb nyelvvizsgára készítő eszközökkel
- új helyre költözik megszépülve a digitális szoba és a fejlesztő szoba
- ebédlő festése Képek >>

Köszönet

foto2019. május: Köszönjük szépen a Szülőknek, Kollégáinknak, Diákjainknak, Ismerősöknek, Kertvárosiaknak, a Média Dolgozóinak, az Óvodáknak, a Nyíregyházi Tankerületi Központnak és Mindenkinek, aki hozzájárult iskolánk hírnevének öregbítéséhez, melynek eredményeképpen szeptembertől 3 új első osztály indulhat intézményünkben.

Tisztelt Szülők!

társas
Képességfejlesztő, ügyességi játékokkal gazdagodott iskolánk játékparkja. A digitális eszközök mellett rendkívül fontosnak tartjuk a hagyományos társasjátékok közösségépítő szerepét is.

Kedves Szülők, Diákok!

SulizsákÍme a SULIZSÁK akciónk végeredménye: gyűjtött súly 1 426,00 kg, gyűjtött összeg 71 300 Ft Mi a kicsit is becsüljük, örülünk az összegnek,a lelkes ruhagyűjtésnek!!! Köszönettel: az iskola vezetése
Bizonyára emlékezünk a SULIZSÁK programra. Intézményünkbe június 18-án jönnek az összegyűjtött zsákokért. Három héttel előtte megkapjuk a zsákokat, minden diák hazaviheti majd és behozhatja a teli zsákokat. Addig is GYŰJTSÜK A RUHÁKAT!
Megérkezett a SULIZSÁK!
A titkárságon átvehető! A szórólapon minden információ megtalálható. A zsákokat június 12. szerdáig folyamatosan lehet behozni. Gyűjtsünk sokat, gyarapodjon iskolánk!

További részletek itt >>

Korcsolyázás

KorcsolyaNagyon ügyesek voltak iskolánk tanulói, hiszen a kezdők is hamar belejöttek a korizásba! Balesetmentesen! Minden hónapban több alkalommal korcsolyáztunk, amit késő ősszel folytatunk. Vasárnapig még lehet menni. Jó sportolást! A hétvégén, aki még nem tette meg a kerékpárokat is vegyük elő és végezzük el a karbantartási munkálatokat! Készülni kell a Tokaji vagy Tokiói majd eldöntjük kerékpártúrára!

NEMZETI ÜNNEP ALKALMÁBÓL VIRÁGÜLTETÉS

tél Csütörtökön (2019.03.14.) 14:00-tól a Nemzeti ünnep alkalmából virágültetést szervez Társaságunk helyi iskolák közreműködésével. A Móra Ferenc Általános Iskola Petőfi Sándor Tagintézmény, a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézmény, valamint a Bem József Általános Iskola diákjai ültetnek nemzeti színekben pompázó árvácskákat és primulákat. Több helyszínen ültetnek a gyerekek virágokat: az Október 23. téren, a Kossuth valamint az Országzászló téren. A Közterület-fenntartási iroda munkatársai izgatottan választották ki azokat a virágokat, amelyeket az intézmények diákjai ültetnek majd el.
Képek >> nyiregyhaza.hu >>

Téli játékok

tél
A tél akkor igazán jó, ha a hóban játszhatunk. Erre ad remek lehetőséget iskolásainknak Nyíregyháza egyik legszebb játszótere, amit minden nap használnak diákjaink!
Képek >>

Korcsolyázás

Korcsolya
Iskolánk időnként lehetőséget teremt arra, hogy tanulóink a jégpályán sportolhassanak. Ezúttal az 5 -8. évfolyamosok korcsolyázhattak, Póka Imre testnevelő tanár felügyelete mellett.

Mikulás az iskolánkban

mikulas2018. december: Tegnap az elsőseinket is meglepte a messzi földről érkező kedves Mikulás. Dalokkal, nagy öleléssel,szeretettel hálálták meg a kicsik az ajándékokat. Elkezdődött a karácsonyi mézeskalács-sütés, technika órák Józsi bácsival. Az 1.a osztály tegnap a Csodavárba látogatott el. Az ott töltött két óra alatt nagyot játszottak a játszóházban, utána pedig a Mikulás ünnepre hangolódva, részképesség és közösségfejlesztő foglalkozáson vettek részt. Mindenki boldogan, élményekkel és egy kedves ajándékkal tért haza,amit az ott dolgozóktól kaptak. Ma mozival kényeztettük alsósainkat. A tantermekbe ezalatt belopódzott a Mikulás!
K É P E K

A jövő iskolája LEGO kockákból

legok2018. december: A jövő iskolája LEGO kockákból.
Az 5.b osztály tanulói az Unicef Gyermekek Világnapja programsorozatába bekapcsolódva, a Lego által szervezett rendezvényen vettek részt. Rajzoló robotokat készítettek, kipróbálták a kockatengert ,a Mash Machine-t illetve Lego kockákból épített modellekkel fejezték ki elképzeléseiket a jövő iskolájáról az úgynevezett ' Build the Change' technikának megfelelően. K É P E K

Angyaldoboz

angyaldoboz2018. december: Kedves Szülők, Kollégák!
Karácsonyi adománygyűjtést szervezünk iskolánk rászoruló tanítványainak, melyet Karácsonykor kapnak kézhez a gyerekek. Az ANGYALDOBOZ a titkárságon található. Ide kérünk mindenkit: pedagógusokat, Szülőket, helyezzék a Koczka Anett által készített gyönyörű dobozba felajánlott utalványaikat.

Kókuszgolyó

kokuszgolyo2018. november:

Finom kókuszgolyót készítettek a gyerekek Józsi bácsival a modern tankonyhánkban! Mert jó kertvárosi diáknak lenni... K É P E K

Kedves Szülők, Diákok!

PavilonOFF ROOM - külső tantermet készítünk a tanév folyamán, a képen látható mintához hasonlóan a hátsó játszóudvarunkon. A kellemes, friss kertvárosi levegőben, madárzene kíséretben tartott tanórák mellett családi napokra, szülői értekezletekre is alkalmas lesz. A 2018. november 10-én megrendezésre kerülő Alapítványi Bál bevételét szeretnénk erre a célra fordítani.
Az iskola vezetősége

Kedves Szülők, Diákok!

Hűtő
Új hűtővel lett gazdagabb az iskolánk. Az itt tárolt joghurt, kakaó, tej fogyasztható minden 1-8. osztályos tanuló számára. Természetesen megfelelő mértéktartással. A hűtő az alsó folyosónkon találjátok.

Kedves Szülők, Diákok!

TanszerMinden nyíregyházi lakcímmel rendelkező kisdiákunk 1-4.osztályig tanszercsomagot kap az Önkormányzattól. Érdemes megnézni, elkerülendő a felesleges vásárlást. Az osztályfőnökökkel egyeztetve fogjátok felhasználni a csomag tartalmát.

Tájékoztató a 2018. évi általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításról

A Magyar Állam képviseletében eljáró Nemzeti Fejlesztési Minisztérium két naptári évre szóló – 2018. január 1. napjától 2019. december 31. napjáig - szerződést kötött a Generali Biztosító Zrt.-vel annak érdekében, hogy az Általános gyermek- és ifjúsági balesetbiztosításról szóló 119/2003.(VIII.14.) Kormányrendeletnek megfelelően biztosított korosztályba tartozó magyar állampolgárok a 3. életévük betöltésének napjától 18. életévük betöltésének napjáig államilag finanszírozott balesetbiztosítási védelemben részesüljenek. Részletek >>

Tisztelt Szülők, Támogatók!

Intézményünk dolgozói és tanulói nevében szeretnénk köszönetet mondani Önöknek, hogy hozzájárultak Jótékonysági bálunk sikeres megrendezéséhez. Köszönjük részvételüket, anyagi támogatásukat, mellyel hozzájárultak iskolánk informatikai eszközeinek fejlesztéséhez. Bákonyiné Kurucz Éva (tagintézmény-vezető)

© 2016 Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye, Nyíregyháza * A weboldalt tervezte és készítette: Péter Zoltán Krisztián