Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye

4400 Nyíregyháza, Könyök u. 1/a - Titkárság: 42/512-881; 30/1766-305 - Étkezés: 42/512-880; 30/1766-304

OM 033423 005 - E-mail: kertvarosi[@]nyiregyhaza.hu kertvarosi[@]kertvarosi-nyhaza.edu.hu

Rendezvényeink

2022.

Ballagás 2022

iskola 2022. június 18.: Boldog és sikeres középiskolás éveket kívánunk minden ballagónknak! Szeretettel várunk vissza Benneteket, számoljatok be, hogyan találtátok meg a helyeteket. Büszkék vagyunk, hogy Kertvárosi diákok voltatok!
Képek >>

Gyermeknap 2022

iskola


2022. május: Köszönjük az ötletes, színvonalas szervezést Erika néninek!
Képek >>

Énekkarosaink és táncosaink műsora az Újéletfa- Ligetben a Kertvárosban

iskola

2022. április 30.: Énekkarosaink és táncosaink műsora az Újéletfa- Ligetben a Kertvárosban.
Képek >>

Gyógyító rezgések

iskola 2022. április: Tudtátok, hogy a Kertvárosi Suliban van egy különleges Kolléganő, Nagy Mariann, aki a hangtálak, gyógyító rezgések, a harmónia nagymestere? Több osztályunk kipróbálhatta már varázslatos ének óráin a hangok, rezgések gyógyító erejét.
Képek >>

Állatbarát alapítvány

iskola 2022. április: ...ha megszelidítesz, szükségünk lesz egymásra. Egyetlen leszel számomra a világon. És én is egyetlen leszek a te számodra." A 6.b osztály tanulóinak régi vágya teljesült, mikor ellátogathattak osztályfőnökük és néhány szülő kíséretében az Állatbarát Alapítványhoz. A gyerekek nem érkeztek üres kézzel, szeretetük jeléül megajándékozták a menhely kis lakóit mindenféle jóval, és még egy hosszas sétára is elvitték a kutyusokat.
Képek >>

Nőnapi bál

balKedves Szülők, Kollégák, Kertvárosiak!
Alapítványunk közkívánatra, újra BÁLT szervez! Tavaszi, Nőnapi Bálunkon várunk mindenkit szeretettel! Nagy köszönet illet minden támogatót, hiszen őszi Bálunk bevételét sok értékes dologra költhettük: vásároltunk digitális eszközöket (2 tv, hangfal szettek, fejhallgatók, projektor), iskolai rendezvényeinket finanszíroztuk (sütés-főzés, csibeavató, szavalóverseny, iskolanyitogató, stb). Jegyek, téglajegyek január 24-től vásárolhatók az osztályfőnököknél, titkárságon, Lívia Horváthné Reményinél. Amennyiben a vírushelyzet nem teszi lehetővé a bált, a belépő jegyeket visszatérítjük.
Részletek >> Képek >>

Kézilabdapálya

foto

2022. március 31. Új korszerű, műanyag borítású kézilabdapályát adtunk át a Kertvárosi Iskolában, Nyíregyházán. Átadó beszédemben kiemeltem a mozgás fontosságát, s arról is beszéltem: az iskola az utóbbi években kedvelt, keresett iskolává vált a városban. Gratulálok az iskola vezetésének,a tanároknak, tanítóknak, s mindenkinek, aki az iskolában dolgozik. Régóta dédelgetett álmunk vált valóra: ma ünnepélyesen felavattuk multifunkciós sportpályánkat! Köszönet érte a Nyíregyházi Tankerületi Központnak!

Digitális Témahét a Kertvárosi Általános Iskolában

2022. 04 2022. április 04-08. 5G. A. M. E. R. Kedves Alsós Gyerekek, Szülők és Pedagógusok! Iskolánkban 5. alkalommal rendezzük meg a Digitális Témahetet, aminek a fő célja, hogy az informatika órán kívül más tantárgyakba is beépítsük a digitális pedagógia módszertanát, fejlesszük a digitális kompetenciát. Idén újra hagyományosan, iskolai körülmények között rendezzük meg a Témahetet az alsós gyerekek körében. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeket kizökkentsük a monoton hétköznapokból. A programok összeállításánál fő szempont volt a játékosság, a motiváció és az élményszerű tanulás. A héten ezért érdekes, kreatív, gondolkodtató feladatok várnak rátok. Innen jött a hét neve is: 5G.A.M.E.R. A héten játékosokká vagyis Gamerekké váltok. Felfedezitek a virtuális világ különböző részeit. Amikor elkészültetek egy feladattal, kaptok majd egy jelvényt. A jelvényen az osztályotok jelképe lesz. Ezt kell kiragasztanotok az adott nap plakátja alá! A cél, hogy megszerezzétek mind az öt jelvényt! A jelvényeket viszont csak akkor adjuk oda az osztálynak, ha fényképet küldtök az elkészült feladatról! 1. nap: Netezz ésszel! (5G) Napjainkban, (a digitális oktatás miatt főként) nagy hangsúlyt kell fektetni az internet veszélyeire, a biztonságos internetezésre. A cél, hogy a felkészítsünk ezekre a veszélyekre, ezeknek az elkerülésére! 2. nap: Robotok napja! (R) A 21. században szinte már mindent valamilyen program kezel. Ma ti is betekinthettek a programozás világába. Ismerkedjetek meg a kis Bee-bottal, Zümivel és barátjával! 3. nap: NETesi! (M) Álljunk fel a székből! Itt az ideje, hogy átmozgassuk a testünket! Just dance, zumba, jóga, plank kihívás… 4. nap: Pixelre fel! (A) Olvastál egy jó mesét? Készíts hozzá egy mini képregényt! Szeretnél rajzolni egy aranyos nyuszit, de nem tudod hogyan kell? Nézd meg a videót, ahol lépésről lépésre megmutatják neked! Szeretsz színezni, de nem akarsz több lapot elhasználni? Próbáld ki az online kifestőket! Akár életre is keltheted a rajzodat a 3D-s applikáció segítségével. Szeretsz építeni? Készítsd el kedvenc mesehősödet a Minecraftban! Ma szabadjára engedheted a fantáziádat! Hajrá! 5. nap: Elképesztő jövő…! (E) Hogyan képzeled el a jövőt? Mivel fogsz iskolába vagy dolgozni járni? Repülő autóval vagy légdeszkával? Milyenek lesznek a jövő gyermekei és pedagógusai? Rajzolj, fúrj, faragj vagy építs! Használd fel a környezetedben lévő tárgyakat, amelyekre már nincs szükséged! Hiszen a jövőhöz vigyáznunk kell a Földre! A feladatot már MA elkezdheted, hiszen pénteken az elkészült darabokból kiállítást szervezünk! A munkádat add le osztályfőnöködnek péntek reggelig! A kiállítás az alsós folyosón, a középső ajtónál lesz. Jó szórakozást kívánunk minden résztvevőnek! A Digi7 csapata

Farsang 2022.

iskolaiskolaiskola


Köszönjük a DSE és a Kertvárosi Gyermekekért Alapítvány támogatását, az 5. évfolyamnak és a DÖK-nek a szervezést!
Farsangi plakát >>
Képek >>

MZSK Kertvárosi Fiókkönyvtára Versmondó verseny

iskola A versmondó verseny díjazottjai: 1. évfolyam: I. helyezett Gégény Zoé 1.a II. helyezett Simon Soma 1.c III. helyezett Gila Eliána 1.a 2. évfolyam: I. helyezett Takács Luca 2.b II. helyezett Jávor Roland 2.d II. helyezett Szabó Máté 2.b III. helyezett Ákli Milán 2.b III. helyezett Kőrösi Petra 2.c 3. évfolyam: I. helyezett Galambos Lili 3.a II. helyezett Veres Norbert 3.c II. helyezett Vilman Péter János 3.c III. helyezett Krasznai Zoé Julianna 3.b Különdíj Bunász Boglárka 3.c 4. évfolyam: I. helyezett Lovas Levente 4.b II. helyezett Héri Ella Mária 4.a III. helyezett Turi Dávid 4.a 5. évfolyam: I. helyezett Tardi Fruzsina Málna 5.a II. helyezett Bákány László 5.a III. helyezett Simkó Lilla Hanna 5.a

MZSK Kertvárosi Fiókkönyvtára Magyar Kultúra Napja

iskola


MZSK Kertvárosi Fiókkönyvtára Magyar Kultúra Napja került megrendezésre 2022. január 21-én. Az iskolánk tanulói szépen helyt álltak. Szívből gratulálunk minden diáknak!

Őszi bál

balKedves Szülők, Kollégák, Kertvárosiak!
Alapítványunk közkívánatra, újra BÁLT szervez! Őszi Bálunkon várunk mindenkit szeretettel! A báli bevételeket iskolánk fejlesztésére fordítjuk. Jegyek, téglajegyek vásárolhatók az osztályfőnököknél, titkárságon, Lívia Horváthné Reményinél.
Részletek >>

Kézilabdapálya

foto

2022. március 31. Új korszerű, műanyag borítású kézilabdapályát adtunk át a Kertvárosi Iskolában, Nyíregyházán. Átadó beszédemben kiemeltem a mozgás fontosságát, s arról is beszéltem: az iskola az utóbbi években kedvelt, keresett iskolává vált a városban. Gratulálok az iskola vezetésének,a tanároknak, tanítóknak, s mindenkinek, aki az iskolában dolgozik. Régóta dédelgetett álmunk vált valóra: ma ünnepélyesen felavattuk multifunkciós sportpályánkat! Köszönet érte a Nyíregyházi Tankerületi Központnak!

Átadó: Mintegy negyvenmillió forintból készült el a kertvárosi iskola új sportpályája, nytv


Mintegy negyvenmillió forintból készült el a kertvárosi általános iskola új sportpályája, amelyet csütörtökön adtak át a diákok számára. A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye korábban nem rendelkezett megfelelően kialakított, szilárd burkolatú sportudvarral. Ezt a hiányosságot pótolta az a műanyag borítású pálya, amelyen ezek után számos sportágat űzhetnek az iskola diákjai.
Képek >> nyiregyhaza.hu >> Tovább szon.hu >> Tovább

Költészet napja

iskola
A költészet napján szavaltak, verseket olvastak fel gyerekeink. A bátrabbak írtak is saját verseket. Voltak ,akik illusztrációt készítettek vershez, vagy kvíz feladatokat oldottak meg.

Korcsolya

foto

Kedves Szülők, Kollégák, Kertvárosiak!


A tanév utolsó korcsolyázása ismét jól sikerült. A gyerekek nagyszerűen érezték magukat.

Iskolanyitogató 2022

foto

Kedves Szülők!


Iskolanyitogató 2022 - Színes játékok a Kertvárosi Iskolában

Filharmónia - Szabolcsi Koncertfúvós Zenekar

fotoFilharmónia - Szabolcsi Koncertfúvós Zenekar
Képek >>

Március 15.

Kedves Kertvárosiak!

Iskolánk tanulói színvonalas műsort adtak elő a március 15-i megemlékezésre. Képek >>

Korcsolya

iskola


A Kertvárosi gyerekek ismét jót koriztak a Városi Jégpályán! Szívből gratulálunk minden diáknak!

Szakkör, csend...

iskola


Szakkör, alkotás, csend, béke, tehetség, jókedv és kacagás.
Szakkör - Képek >>

2021.

Jótékonysági bál

balKedves Szülők, Kollégák, Kertvárosiak!
Poroljuk le a báli ruhát vagy vegyünk újat, mert szeptember 25-én újra BÁL a Lugasban! Nagy szeretettel várunk mindenkit: mulassunk együtt a kertvárosi diákokért az Alapítvány szervezésében! Szívesen fogadunk tombola felajánlásokat, azt is, ha támogató téglajegyekkel segítik munkánkat! Jegyek kaphatóak az osztályfőnöknél és Horváthné Reményi Líviánál. Rendelhetők a titkárságon.
Részletek >>

Digitális Témahét a Kertvárosi Általános Iskolában

2021. március 22-26. Kockásítsunk!
Kedves Gyerekek, Szülők és Pedagógusok!
Iskolánkban 4. alkalommal rendezzük meg a Digitális Témahetet, aminek a fő célja, hogy az informatika órán kívül más tantárgyakba is beépítsük a digitális pedagógia módszertanát, fejlesszük a digitális kompetenciát. Sajnos az idei programjainkat sem rendezhetjük meg hagyományosan, de online formában szeretnénk lebonyolítani. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeket kizökkentsük a monoton hétköznapokból, ezért a programok összeállításánál fő szempont volt a játékosság. Részletek ITT >>

Korcsolya

iskola

Kedves Kollégák, Gyerekek, Szülők!
Remélem mindenki jól érezte magát ma délután a jégpályán! Jövünk még korizni többször is.
Képek >>

Karácsonyfa

iskola Hálás köszönet a 3.c osztályos szülőknek, akik Dr.Cserhalminé Demeter Edina irányításával feldíszítették a fenyőinket! Ábrány Bettinának a 2 csodás égősort! A rengeteg kedves Szülőnek a cipősdobozokat, amiket a rászoruló gyerekeknek visz a Gyöngyszem Alapítvány részéről Bodó Enikőnek.

Filharmónia

iskola

2021. november:
Filharmónia előadásában megismerkedtek a gyerekek a SWING zenei műfajjal.

Képek >>

Iskolanyitogató

iskola 2021. november:
Első iskolanyitogató programunkon tájékoztattuk a leendő elsősök szüleit. Kedves tanító nénik a tantermekben játszottak, ismerkedtek a kicsikkel.

Képek >>

Eismann

iskola 2021. november:
Amikor az iskola pad helyett valahol máshol tanulunk! Egy élményekkel teli, izgalmas, gyárlátogatás az Eismannban!

Képek >>

Egészséghét 2021.

iskola 2021. október:
Egészséghét: Kicsik és nagyok egyaránt nagyon élvezték a mentőkutyás bemutatót! A végén kérdezhettek, megsimogathatták az okos ebeket

Képek >>Egészséghét-terméskiállítás >>

Jeles nap 2021

iskola 2021. október:
Egészségnevelési hét - Jeles nap: Látogatás az Állatparkba Örömteli, élményekben gazdag nap az Állatkertben, hiszen a tanulás mellett ugyanolyan fontosak a közösségformáló, szabadidős tevékenységek is.
Képek >>

Október 23.

iskola 2021. október:
Október 23. Nemzeti Ünnep: Nagyon szépen szerepeltek a nyolcadikos tanulók az iskolai megemlékezésen. Köszönjük szépen a felkészítést Hársfalviné Hudák Erika tanárnőnek!
Képek >>

Kassai utcai oviban jártunk

iskola 2021. október: Ma a Kassa utcai oviban jártunk: nyitott, érdeklődő, okos leendő iskolásokkal, lelkes és kiváló szakmai együttműködésre kész vezetővel, óvónénikkel találkoztunk. Csodaszép lett a felújított óvoda!
Képek >>

Csicsergő Oviban jártunk

iskola 2021. október: A Csicsergő óvodában játszottunk a csillogó szemű leendő iskolásokkal. Köszönjük Erika ILcsik óvodavezető és az óvó nénik kedves fogadtatását, a játékos foglalkozás lehetőségét. Czirják Veszeli Krisztina, Felföldi Edit, Lívia Horváthné Reményi Képek >>

Népmese Napja

iskola 2021. október: A Népmese Napja alkalmából iskolánk alsó tagozatos diákjai játékos feladatokat teljesítettek, egy adott népmesével kapcsolatban. Szeretnék köszönetet mondani Kocsis Erika tanár néninek, és a tanító kollégáimnak! Minden résztvevő gyermeknek gratulálunk!

Kertvárosi Gyermekkórus

iskola 2021. október: A zene világnapja alkalmából a Vikár Sándor Zeneiskola tehetséges növendékei és a most megalakult Kertvárosi Gyermekkórus házi hangversenyt adtak. Köszönjük a felkészítő tanárok munkáját, diákjainknak pedig a felemelő zenei élményt!

DSE nap

iskola


2021. szeptember: Magyar diáksport napja a Kertvárosi Iskolában.
Képek >>

Vikár Zene

iskola 2021. szeptember: Meghívást kaptunk a Vikár Sándor Zeneiskolától egy fantasztikus énekórára. 100 másodikos kisdiákunk a különleges zeneórát követően hangszersimogatón próbálhatta ki a különböző hangszereket. A luxus buszos utazást, a kiváló zenei élményt nagyon köszönjük a Zeneiskolának, és Subertné Palkó Mariann zenepedagógus szervezőnek
Képek >>

Tiszalök

iskola 2021. szeptember: Tiszalökön járt szeptember 3-án, pénteken a 6.b osztály. A családi nappal egybekötött tanösvénytúrán a gyerekek és szüleik számos élménnyel és ismerettel gazdagodtak. A megszerzett új tudás mellett a csapatépítés fontosságát is kiemelném. Ezt segítették elő a közös túra, a játékok és a beszélgetések. Köszönjük a tankerület felajánlását.

Évnyitó

iskola 2021. szeptember: Szeretnénk megosztani örömünket, hogy a 2021/22-es tanévet 501 diákkal kezdtük meg! Nagy megtiszteltetés számunkra a Szülőktől, akik legdrágább kincsüket bízták a Kertvárosi Iskolára. Köszönet a Kollégáknak, az Óvó néniknek, a Szülőknek, minden dolgozónknak, Fenntartónknak és mindenkinek, aki hozzásegített ehhez a sikerhez (hiszen 2 évvel ezelőtt 350 fő tanulólétszámmal rendelkeztünk). Ma tanévnyitó ünnepségünkön kis elsőseinknek először szólt a csengő és első alkalommal léptek át a varázskapun a betűk és számok birodalmába. Drága nyolcadikos diákjaink utolsó évüket kezdik, nagy figyelemmel kísérjük, segítjük felelősségteljes iskolaválasztásukat.
Képek >>

Szigligeti tábor, debreceni kirándulás

iskolaiskola2021. augusztusban a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola és a Kertvárosi Tagintézményének 74 tanulója a 9. turnusban töltött egy élményekkel teli hetet a Szigligeti Gyermeküdülőben.
Iskolánk diákjai egy felejthetetlen napot töltöttek el a debreceni Kerekerdő Élményparkban! Nagyon jól éreztük magunkat! Köszönet az iskola vezetésének és a Tankerületnek! Képek >>Képek >>

Gondolkodj virágosan

iskola2021. április:
A bezárás alatt sem tétlenkedtünk! 1.b osztályunk beadványa nyert a NYÍRVV Lomb Botond “Gondolkodj virágosan “ pályázatán! Pénteken a kertészmérnökökkel egyeztetve meg is kezdődtek a munkálatok!
Videó >>

Táplálkozási szokások

iskola2021. április:
Köszönjük mindenkinek, aki kitöltötte a táplálkozási szokásokra vonatkozó rövid kérdőívet. A kérdőívek az alábbi eredményt mutatják, érdemes rajta gondolkozni.
Táplálkozás felmérés eredményei >>

Húsvét 2021.

iskola2021. március 31.: Kedves Szülők, Kollégák, Dolgozók és Gyerekek!
Iskolánk már a húsvéti ünnepre készül Miklós bácsi keze munkájának köszönhetően. A tavaszi szünet április 1-én (csütörtökön) kezdődik és április 6-ig tart. Április 7-én (szerdán) folytatódik a tantermen kívüli digitális oktatás. Már nagyon várjuk, de Jelenlegi információnk szerint legkorábban április 19-én jöhetnek tanulóink iskolába. (Ez azonban még változhat!) Jó pihenést, feltöltődést és áldott húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!
Képek >>

Adakozás

iskolaKedves Szülők és Gyerekek, akik cipős dobozokkal segítettétek az Igazgyöny Alapítványt! Nagy boldogságunkra rengetegen hozzájárultatok a közel 100 cipős dobozba töltött szeretettel, hogy idén is elvigye az Igazgyöngy a karácsony üzenetét közel 2000 családba. Hogy a rászoruló családok gyerekei is örülhessenek az ajándéknak, hogy az ünnep ne nélkülözésben teljen, hanem terített asztalnál, melegben, maguk mögött hagyva a mindennapi gondokat. Ti már tettetek valami nagyon jót!!! Sok hálás kis szemecske csillog a boldogságtól miattatok. Köszönjük szépen??

Karácsony Grincs

iskolaiskola Kedves Kollégák, Gyerekek, Szülők!
Iskolánk Ünnepi műsorával kívánunk Áldott Karácsonyi Ünnepeket és Boldog új Évet. Mindenkinek jó pihenést és feltöltődést a szünidőre!
Videó ITT >>

Varázsfészek

iskola Kedves Kollégák, Gyerekek, Szülők!
Mai napon Rudik Dóra a Varázsfészek c. mesekönyv írója volt a vendégünk. A gyermekeket magával ragadta a történet, az írónő varázslatos személyisége.. Hálás köszönet Dórinak az élményért
Képek >>

Csodajó 6.b

iskola Kedves Kollégák, Gyerekek, Szülők!
Az iskola szombaton csodajó is lehet: a 6.b-nek például alkalma nyílt egy jó kis csapatépítő sütögetésre, forró csokizásra.

Köszönjük Konzili Edit tanárnőnek!

MÁR ELINDULT A GYŰJTÉS!

iskola2021. október: A Kertvárosi Iskola idén az Igazgyöngy Alapítvány által gondozott gyerekek karácsonyát szeretné szebbé tenni. Ha megteheted, és szeretnél csatlakozni, tölts meg egy cipősdobozt olyan kedvességekkel, amiknek te magad is örülnél, csomagold be szépen, és hozd be az iskolába november 2. és 30. között! Mi eljuttatjuk a dobozokat azoknak a gyerekeknek, akiknek nem biztos, hogy kerül a fa alá más. A cipősdobozba tehetsz olyan játékot, melyet már nem használsz, de még tökéletes állapotban van. Rejthetsz bele édességet, írószereket, iskolai dolgokat, könyvet, vagy bármilyen figyelmességet – a lényeg, hogy örömet szerezz vele. Éljük át együtt az adakozás örömét!

Együtt dobban!

iskola iskolaiskola2021. október: Megjelentünk a mai Kelet-Magyarországban és a Szon-on. A projekt ötletgazdája Rita Palkó kolléganőnk Örömmel jelentjük, elkészült a szeptember óta tartó projekt, mely azt hivatott szimbolizálni: a Kertvárosi Iskola diákjai, pedagógusai, dolgozói szíve együtt dobban! Együtt dobban egy összetartó közösségért,a közös célokért, egy szebb jövőért, melynek alakításáért mindannyian felelősek vagyunk. Köszönjük mindenkinek, legfőképp a projekt kitalálójának: Rita Palkó kolléganőnknek! Dobban képek >>

Csibeavató

iskola 2021. november:
Mosolygós, napsütötte csütörtök délután avattuk igazi Kertvárosi Iskolássá elsőseinket. Kiállták a játékos próbákat, fogadalomtétellel zárták kedves óvó nénijeik társaságában a csodás délutánt.

Codeweek

iskola 2021. október:
Iskolánk több osztálya is hozzájárult ehhez a sikerhez! Köszönet mindenkinek, aki a digitalizációt, az algoritmikus gondolkodás fejlesztését, a programozás minél több emberrel való megismertetését fontosnak tartotta és aktívan ünnepelte a 9. #CodeWeek-et!

Látogatás a könyvtárban

iskola


2021. október:
Iskolánk több osztálya is látogatást tett a könyvtárunkban. Képek >>

Öko Iskola

iskola
2021. október:
ÖKO Iskola révén kiemelten fontos környezetünk tisztasága. Takarítás Rita nénivel és sok dolgos kezű kisgyermekkel. Munka közben megfigyelhették az őszi táj szépségét. Képek >>

ARADI VÉRTANÚK EMLÉKEZETE

foto

2021. október: AZ ARADI VÉRTANÚK EMLÉKEZETE... Ismered a hőseinket? Egy 14 kérdésből álló kvízt tölthettek ki a gyekekek. Mindenkit jutalmaztam, aki leadta, néhányukat még fotózni is tudtam! Az egyetlen hibátlan feladatlap kitöltője külön ajándékban is részesült! Gratulálunk Rajmi! Örülök, hogy velem játszottatok!

Jótékonysági Bál

foto

2021. szeptember: A Kertvárosi Általános Iskola Bálján Nyíregyházán. Köszöntőmben arról beszéltem, hogy az iskola népszerű, a szülők szívesen hozzák ide gyereküket. A jó iskola ismérvei pedig szerintem a színvonalas oktatás mellett a nevelés, a tehetséggondozás és az esélyteremtés felvállalása. Gyerekeink jövője az ország jövője! Dr. Vinnai Győző Képek >>

Mandala festések

foto

2021. szeptember: Ismét indulnak a szombati mandala festések gyerekek részére. Szombaton 9.30-ra szeretettel várom a csoportba aki szeretné kipróbálni magát a mandalafestésben. Három hetente, maximum 8 fős csoportokban. Ha ismered tudod mi vár rád, (kikapcsolódás, meditáció, szebbnél szebb mandalák) ha még nem próbáltad, szeretettel várlak, hogy megismerd a benned lévő rejtett képességeidet. Részletekért és a jelentkezéshez hívd a 20/3106-599-es telefonszámot.

Hangszert a kézbe program

2021. szeptember: Hangszert a kézbe programon járt a 2. évfolyam- Kölcsey Televízió felvétele (Horváth Olivér 2.d osztályos tanulónk)


Rendhagyó Ballagás 2021.

iskolaBallagás 2021. június 22. Büszkék vagyunk ballagó diákjainkra. Tarisznyájukkal a vállukon, tapasztalat és tudás birtokában, virágcsokrukkal a kezünkben sétáltak ki iskolánk kapuján egy másik, felnőttebb életbe. Bízunk benne, hogy olyan szeretettel gondolnak majd általános iskolás éveikre, ahogyan mi gondolunk Rájuk!
Képek >>

Rendhagyó Ballagás 2021.

iskola
Pályaorientációs nap 2021. június 11.:
Iskolánkban pályaorientáció napot tartottunk, ahol tanulóink különböző szakmákkal ismerkedhettek meg, érdekes játékos feladatokat oldottak meg. Köszönjük az aktív részvételt.
Képek >>

Gyermeknap

iskola2021. június: Az 1-2 évfolyamosok egy szuper,7 állomásból álló feladatsort teljesítettek: legyőzték a sárkányt, átkeltek a mocsáron, játszottak a játszótéren, kreatívkodtak a filagóriában, telerajzolták az aszfaltot, kvízt fejtettek meg az interaktív táblán. Fagyizás zárta a nagyszerű gyermeknapi programot. A 3-4. évfolyam a KRESZ-PÁLYÁS játszótéren töltött el egy kellemes délelőttöt, ahol: roller verseny, számháború, sorversenyek, foci, szabad játékos foglalkozás keretében jó hangulatban, hamar eltelt az idő. Minden felsős tanuló türelmetlenül várta a gyermeknapot. Titok övezte a program egy részét, egy puzzle kép kirakása azonban felfedte a titkot: a BUBORÉKFOCI. Nagy élményt jelentett a gyerekeknek ez a nem mindennapi játék. Röplabda (tanár-diák), roller verseny színesítette a napot, és természetesen egy finom fagyi járt minden kertvárosi diáknak. Köszönet a szervezőknek, a tantestületnek, a DSE anyagi segítségének! Képek >>

Digitális Témahét a Kertvárosi Általános Iskolában

2021. április: Digitális Témahét a Kertvárosi Általános Iskolában 2021. március 22-26. Kockásítsunk! Kedves Gyerekek, Szülők és Pedagógusok! Iskolánkban 4. alkalommal rendezzük meg a Digitális Témahetet, aminek a fő célja, hogy az informatika órán kívül más tantárgyakba is beépítsük a digitális pedagógia módszertanát, fejlesszük a digitális kompetenciát. Sajnos az idei programjainkat sem rendezhetjük meg hagyományosan, de online formában szeretnénk lebonyolítani. Fontosnak tartjuk, hogy a gyerekeket kizökkentsük a monoton hétköznapokból, ezért a programok összeállításánál fő szempont volt a játékosság. Napjainkban, (a digitális oktatás miatt főként) nagy hangsúlyt kell fektetni az internet veszélyeire, a biztonságos internetezésre. A hét első napja ezért a Biztosan biztonságban az interneten címet kapta. A cél, hogy a gyerekeket felkészítsük ezekre a veszélyekre, ezeknek az elkerülésére. Ehhez ajánljuk a következő weboldalt: www.saferinternet. hu. A hét többi napján érdekes, kreatív feladatok várnak rátok. A sorrendet az osztályt tanító pedagógusok döntik el. 2. nap: Irány a mátrix! Készen állsz egy kis kódolásra? Szeretnél robotokkal ismerkedni, tanulni? Akkor dőlj hátra és irány a mátrix! Ötletek: YouTube videók, szókereső, titkosírás, QR kód, Da Vinci Kids app, avatar készítése (Facebook, Bitmoji) 3. nap: Kockás utak, avagy mennyire vagy kreatív? Írj, rajzolj, építs! Ma szabadjára engedheted a fantáziádat. Ötletek: Rubik-kockás szófelhő, mesekönyv készítése képekből (GIF), életre keltett színezők (QuiverVision), LEGO építőkockák felhasználása, logótervezés (tagsmaker), Paint, PowerPoint 4. nap: Kockás has Mozgásra fel! Itt az ideje, hogy átmozgassuk a testünket. Ugróiskola a tesóval, gimnasztika szerencsekerékkel vagy egy kis Just Dance. Dobjuk fel az online órákat is mozgással egybekötött feladatokkal (ugorj a magasba, guggolj le, tapsolj). 5. nap: Virtuális barangolás Végre itt a tavasz, de nem mehetünk sehova? Bár virtuálisan, de ma kirándulni fogunk. Kukkantsunk be az állatkert néhány lakójához, nézzük meg az Eiffel-toronyt vagy utazzunk el egy

Kondipark

iskola2021. március 18.: Kedves Kertvárosiak! Köszönet a Városvezetésnek, hogy iskolánk közvetlen környezetében megvalósították a modern kondiparkot. Kiváló sportolási lehetőséget biztosítva ezzel a szabadidős tevékenységek értékes eltöltésére a hivatalos átadást követően. (Amire reméljük, hamarosan sor kerül.) Képek >>

Március 15. Ünnepség

iskola
2021. március 14.:Kedves Diákok! Tavaly nem sejtettük, idén nem vártuk, hogy megint ilyen különös módon ünnepeljük március 15-ét. Ha már így alakult, fogadjátok szeretettel ezt a kis játékot, akinek kedve tartja és ideje engedi. Tasnádi Klaudia játéka >>

2020.

Szigligeti tábor

iskola2020. augusztus 10-től 15-ig a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola és a Kertvárosi Tagintézményének 74 tanulója a 9. turnusban töltött egy élményekkel teli hetet a Szigligeti Gyermeküdülőben.
Hétfőn az utazás hosszú volt és fárasztó, de jó hangulatban telt. Mikor elértünk a táborba, lepakoltuk a dolgainkat, majd lesétáltunk a Balatonhoz. A víz kellemes meleg volt már, és egy jót fürödtünk benne. Vacsorára visszaértünk a táborba, ahol már várt minket a bolognai.
Kedden Sárvárra mentünk a fürdőbe. A fürdő területén számtalan medence található kicsik és nagyok számára egyaránt, sok-sok izgalmas csúszdával. Sajnos délután elkezdett esni az eső, viszont a rossz idő ellenére megmaradt a jókedv, és a fedett medencékben folytatódhatott a fürdőzés. A nap végén fáradtan tértünk vissza a szállásra.
Szerdán Keszthelyre utaztunk. A délelőtt folyamán elmentünk hajókázni. A gyönyörű balatoni táj mellett megnézhettük egy bűvész trükkjeit, és részt is vehettünk bennük. Kaptunk karddá hajtogatott lufikat, és még hajót is vezethettünk. A partra visszaérve jókedvűen indultunk vissza a táborba. Ebéd után lementünk a partra, ahonnan több órányi fürdőzés, kártyázás, beszélgetés és napozás után tértünk vissza a szállásra.
Csütörtökön a Tapolcai-tavasbarlangban voltunk. Fél órás érdekes és információdús tárlatvezetés után megnézhettünk egy 10 perces látványos filmet, amely bemutatta a környéket. Ezután lementünk a barlangba, ahol csónakokban ülve körbeeveztünk a barlangban. Bár az egész program alatt maszkot kellett viselnünk, mégis jó volt a hangulat.
A pénteki program a Szigligeti Vár látogatása volt. A táborból gyalog sétáltunk fel a várhoz, amely jó kis túra volt, de a látvány kárpótolt minket. Ebéd után az idő kegyes volt hozzánk, így délután még fürödtünk egy utolsót a Balatonban. Végül egy fergeteges szülinapi bulival és discoval zártuk a hetet.
A változatos programokat nagyon szépen köszönjük Nóri néninek, melyeknek köszönhetően rengeteg élménnyel gazdagodtunk.
Brondics Zsófia a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola tanulója Képek >>

Farsangi mulatság: Kertvárosi filmfesztivál

iskola

Farsangi mulatság: 2020. február 13-án 13 órától
Felhívás >>
Képek >>

Alapítványi bál

balDecember 10-én 17 órától iskolánk tanulói adnak ünnepi előadást a Kossuth téren. Minden érdeklődőt szeretettel várunk. Legyünk minél többen, hiszen hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy szerepelhetünk Nyíregyháza Adventi műsorában! Részletek >>

A népmese napja

iskola
A népmese napja- szeptember 30. Mivel ez a fránya vírus nem engedte, hogy a szokásos formában ünnepeljünk, így idén szakítottunk a hagyományunkkal. Az osztályokat arra kértem, rajzolják le, "meséljék el" pár képben kedvenc meséjüket.

Egészségnevelési hét

iskola

Egészségnevelési hét - Gyümölcstorta Egészséges gyümölcstorta minden osztálynak a Marcipán Cukrászda közreműködésével a Kertvárosi Gyermekekért Alapítvány támogatásával!

Erzsébet tábor

iskola

Erzsébet tábor Véget ért az Erzsébet táborunk 2. turnusa is. Számtalan élménnyel gazdagodtak a gyerekek! Köszönet a csoportvezetőknek az egész hetes munkát.
Képek >>

Rendhagyó Ballagás 2020

iskolaBallagás 2020. június 20. Büszkék vagyunk ballagó diákjainkra. Tarisznyájukkal a vállukon, tapasztalat és tudás birtokában, virágcsokrukkal a kezünkben sétáltak ki iskolánk kapuján egy másik, felnőttebb életbe. Bízunk benne, hogy olyan szeretettel gondolnak majd általános iskolás éveikre, ahogyan mi gondolunk Rájuk! Az elültetett hársfa emlékeztessen Benneteket az itt töltött szép élményekre, s ha majd unokáitokkal fogtok erre sétálni, büszkén mutassátok, egy embert próbáló időszak zárásaként, ballagásotok részeként együtt ültettétek iskolánk udvarára. Köszönjük a Nyíregyházi Tankerületnek a felajánlást.
Képek >>

31. Sítábor

Sitabor 2019. SZÉKELYFÖLD - Gyergyószentmiklós (Güdüc) INDULÁS: 2020. január 26. (vasárnap) 04 30 -kor gyülekező, 05 00 -kor indulás az iskola elől. HAZAÉRKEZÉS: 2020. február 01. (szombat) délután. PROGRAMOK: 1. nap: utazás, közben városnézés Kolozsváron, Mátyás király szülőházának megtekintése, érkezés a délutáni órákban Güdücre 2-3.nap: síelés egész nap a Bucin tetőn, esténként filmvetítés, játszóház, stb. 4. nap: kirándulás: Gyilkos-tó, Békás-szoros, Sováta, (a részvétel ingyenes) 5-6.nap: síelés egész nap, péntek délben a szokásos lesikló verseny 7. nap: hazautazás. Részletek itt >> További információk >>

2019.

Karácsonyi forgatag

iskola Csodaszép karácsonyi műsorral ajándékozott meg bennünket a 4.b osztály és a Vikár Sándor zeneiskolás növendékeink! Köszönet minden kis diáknak, felkészítő tanáraiknak: Zoltán Szatmárnak, Sári Nikolettnek, Melinda Bedőnek, Veronika Vatainé Facsarnak, Zsuzsanna Pristyáknak és a kedves 4.b-s szülőknek. Hálásan köszönjük minden szülő és kolléga segítségét a Forgatagért!
Képek >>

Karácsonyi fellépés a Kossuth téren

iskola Megmelengették szívünket a hűvös kedd estén a kertvárosi gyerekek a Kossuth tér színpadán. A Drahosné Nádasi Ildikó vezette Angol Kórusunk modern zenékkel varázsolta el a közönséget. Hajnalka Gacsályiné és Gergő Ignácz tánctanáraink készítették fel a Bíborkások tehetséges táncosait gyönyörű, hagyományőrző verses néptáncos karácsonyi műsorukra. Ramóna Czuczor, volt diákunk és a kis táncosaink közös, megható karácsonyi dala búcsúztatta a Kertvárosi Iskola bemutatóját. Köszönjük a szép élményt.
Képek >>

Bemutatkozik a Kertvárosi Általános Iskola II.

iskolaIsmerkedjen meg velünk! 2020. január 16-án 17 órától várjuk az iskolába készülő ovódásokat és szüleiket.
Felhívás >> Jó hangulatban iskolánk sportolási lehetőségeiből kaptak ízelítőt leendő elsős kisdiákjaink! Köszönjünk mindenkinek a részvételt! Képek >>

Bemutatkozik a Kertvárosi Általános Iskola I.

iskola

Ismerkedjen meg velünk! 2019. november 7-én 17 órától várjuk az iskolába készülő ovódások szüleit.
Felhívás >>

Jó madárkák csapata

Ebben a tanévben az 1.c osztály CodeWeek programjai között szerepelt a többi első osztállyal készült flashmobunk (megtekinthető youtube Code Week flashmob 2019 Hungary) elkészítése, az osztálytermünkben közösen tanultuk a digitális VARÁZSTÁBLÁNK használatát játékos formában, kódoltuk a növényeket, hogy minél hamarabb növekedjenek és Jártuk a kódot így meg úgy …, hiszen testünkkel formáltuk meg a tanult számokat és megpróbáltunk eligazodni nyilak segítségével a négyzetrácsos lapon is. Nagy kihívás volt! Jövőre újból vállalkozunk rá!

Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár

iskola2019. október 9-én a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtárban mutatták be Bodnár István és Bodnár Ágnes Fuss ki a rétre című verseskötetét, ahol intézményünk növendékei hangszeres közreműködésükkel színesítették a programot. Felléptek: Hirs Veronika, Simkó Réka, Turcsán Mimi, Zerderák Gábor. Zongorán közreműködött felkészítő tanáruk, Vatainé Facsar Veronika.

Kültéri tanteremmel bővült a kertvárosi általános iskola a LEGO programjának köszönhetően

A LEGO Helyi Közösségi Szerepvállalás programjának 2019-es projektjei között szerepelt ennek a filagóriának a megépítése. Kültéri tanteremként, a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményének udvarán kapott helyet; a diákok már felavatták, rajzfoglalkozásokat tartottak nekik.

Külső tanterem elkészült >>


A Lego-hegyen is túl: kültéri tanterem a Kertvárosban

tabor2019. szeptember 24.: A különleges osztálytermet a LEGO Manufacturing Kft. pályázatán nyerte el az iskola. A Könyök utcai iskolában magasba lendültek a karok, és elkezdődött a tanításmentes nap. Bár oktatási órák nem voltak, megtanultak játszani – nyolc különböző állomáshelyen próbálhatták ki a gyerekek ügyességüket, rátermettségüket, kreativitásukat. Képek, Lego-hegy >> Képek >>szon.hu >>

CodeWeek 2019.

tabor2019. október: Az idei alkalommal is bekapcsolódunk a CodeWeek 2019. eseményeire, illetve pedagógusaink is szerveznek tanulóik számára érdekes PROGRAMOKAT! Egy flashmob készítéssel indítottuk el iskolánkban a programsorozatot az első osztályosok részvételével.

Zene világnapja

tabor2019. október 1.: Október 1-jén, a ZENE VILÁGNAPJÁT Veronika Vatainé Facsar vezette házi koncerttel ünnepelte a Kertvárosi Iskola. Klasszikus és modern darabokat szólaltattak meg tehetséges zenészpalántáink. Volt tanítványunk, Czuczor Ramóna is elvarázsolt bennünket muzsikájával. Büszkén hallgattuk mindannyiukat. Képek >>

Jeles Nap

tabor2019. szeptember 13.: A kertvárosi diákok egy fantasztikus kiránduláson vettek részt a Nyíregyházi Állatparkban. A hagyománnyá vált Jeles Napok keretében a tanulóink a sóstói park gazdag állatvilággal ismerkedhettek meg.
Képek >>

Ballagás

fa
Kedves Szülők, Gyerekek!

2019. június 14.: Ünnepélyesen elballagtak a kertvárosi nyolcadikosaink. Képek >>

Gyermeknap

Kedves Szülők, Gyerekek!
Gyermeknapi infók: június 7. péntek 7.45: főzőhelyek elfoglalás 8: megnyitó a csarnokban sportnap: alsósok 1.kistornaterem Miklós bácsival tűzharc 2. kinti beton pálya foci Zoli bácsival 3. füves pálya ugrálóvár, trambulin (9-től) felsősök: sportversenyek -csarnok Éva nénivel és Imre bácsival 11.00 Tűzoltók a játszótéri betonpályán hab party 12.00 ebéd eredményhirdetés- vándor fakanál átadása- minden osztály jutalomban részesül Képek >>

Virágültetés a belvárosban

foto2019. május 14.: Az ültetési rendet gyakorolták. Kisiskolások gumikesztyűvel és ültetőkanalakkal szorgoskodtak a Kossuth téren. Anyukámmal és nagymamámmal szoktunk tulipánt, ibolyát és rózsát ültetni. Örültem, amikor meghallottam, hogy én is ott lehetek a Kossuth téren, mert a sok virággal még szebbé tehetjük a várost – mondta Benicsák Nóra, a Móricz-iskola kertvárosi tagintézményének 3. a osztály diákja kedd reggel, amikor az Ökosuli-program keretében a Bem-iskola és a Móra-iskola Petőfi-tagintézménye is képviseltette magát a városháza előtti ültetésen. Képek >> szon.hu >>

Papírgyűjtés eredmény

2019. április 29. - 30.: papírgyűjtés eredményét a gyermeknapi rendezvényre fordítjuk. Részletes eredmény a papírgyűjtésről. >>

Házi kedvencek társaságában tanulhatnak a gyerekek a kertvárosi általános iskolában.

faA gyerekek szívesen töltik az órák közötti szüneteket az állatok társaságában. Nemrégiben új „tanulókkal” bővült a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye. Az akvárium mellett mostantól két hörcsög és egy zebrapintypár is bővíti az iskola házi kedvenceinek csapatát. nyiregyhaza.hu >>

Tegyük széppé iskolánkat!

fotoKedves Szülők, Kollégák!
Május 16-án 16-18 óra között 100 emberre lesz szükségünk, hogy FÓLIÁS JUCI segítségével, dekor fóliákkal szebbé tegyük iskolánkat! Kérünk mindenkit, csatlakozásával itt jelezze szándékát, segítsen felragasztani az ingyen rendelkezésünkre bocsátott díszítést. foliasjuci.hu >>

Nyári napközis tábor 2019.

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata 2019. évben lehetőséget biztosít valamennyi nyíregyházi állandó lakhellyel rendelkező általános iskolai tanuló részére, nyári napközis táborban való részvételére. Ennek értelmében minden nyíregyházi állandó lakhellyel rendelkező, alapfokú iskolában tanuló gyermek jelentkezhet az Önkormányzat által szervezett nyári táborba, beleértve a gyakorló, egyházi és alapítványi iskolákat is.
Részletek >>

Egy Csepp Élet Online verseny 2019.

faKedves 5. évfolyamos diákok! Szeretnétek buszköltséget nyerni osztályotok jövő tanévi kirándulásához?
A NYÍRVV Nonprofit Kft Ökosuli programjához kapcsolódva Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye 2018/2019-es tanévben online versenyt hirdet Egy csepp élet címmel 5. évfolyamos tanulók részére.
Egy Csepp Élet Online versenyfelhívás >>
Egy Csepp Élet Online verseny letölthető nevezési lap >>

Sikeres az Ültess egy fát a holnapért program

fafaKertvárosi faültetés. Összesen 172 pályázat érkezett az „Ültess egy fát a holnapért” programra. A polgármester személyes kezdeményezésére tavaly indult fásítási program részeként magánszemélyeknek és intézményeknek egyaránt meghirdette a NYÍRVV a lehetőséget. A január 31-én lezárult lehetőséget azért a kertvárosi iskolában értékelték szerkesztőségünknek, mert ők is csatlakoztak a zöldítési akcióhoz. nyiregyhaza.hu >>

Néphagyomány ápolása a Kertvárosi Iskolában

padHúsvét
Húsvét a kereszténység legnagyobb ünnepe. A csillagászathoz is kapcsolódik, a tavasz eljövetele. Ennek tiszteletére tojásfát állítottak az iskola udvarára a gyerekek. Edina néni és Miklós bácsi szervezésében.
Képek >>

Világkarneváli hangulat a Kertvárosi Iskolában

marcius 15.
2019. február 24-én (csütörtökön) 9 órától tornacsarnokban tartottuk a március 15 -ei ünnepséget. Gratulálunk a színvonalas produkcióhoz a 6. évfolyamnak, Katika néninek és Rita néninek és Raminak. Képek >>

Világkarneváli hangulat a Kertvárosi Iskolában

fa2019. február 22-én (pénteken) 13 órától szeretettel várunk mindenkit a tornacsarnokba. Kedves Szülők és Gyerekek!
A farsangi tombola árusítása a jövő héten is folytatódik. Értékes tárgy nyeremények várnak gazdára. Még nem késő, vegyünk tombolát. Szerencsére fel.
Az elmúlt évtized egyik legjobb farsangi ünnepségét láthattuk iskolánkban színvonalas, csodás produkciók formájában. Köszönet Drahosné Nádasi Ildikónak a karnevál megálmodójának! Részletek itt >> Képek >>

30. Jubileumi Sítábor

Sitabor 2019. SZÉKELYFÖLD - Gyergyószentmiklós (Güdüc) INDULÁS: 2019. január 27. (vasárnap) 04 30 -kor gyülekező, 05 00 -kor indulás az iskola elől. HAZAÉRKEZÉS: 2019. február 02. (szombat) délután. PROGRAMOK: 1. nap: utazás, közben városnézés Kolozsváron, Mátyás király szülőházának megtekintése, érkezés a délutáni órákban Güdücre 2-3.nap: síelés egész nap a Bucin tetőn, esténként filmvetítés, játszóház, stb. 4. nap: kirándulás: Gyilkos-tó, Békás-szoros, Sováta, (a részvétel ingyenes) 5-6.nap: síelés egész nap, péntek délben a szokásos lesikló verseny 7. nap: hazautazás. Részletek itt >> További információk >>

Karácsonyi vásár

Karácsonyi vásár Iskolánk második karácsonyi vására lesz Kedves Szülők és Diákok! Szeretettel várunk mindenkit karácsonyi ünnepségünkre az év utolsó tanítási napján, december 20-én 8 órától! Utána egészen délig a karácsonyi forgatagon vásárolhattok, meglephetitek apróságokkal szeretteiteket. Déltől mehettek haza, kezdődhet a téli szünet. Az első tanítási nap január 6. hétfő. Boldog, békés ünnepeket kívánunk mindenkinek. Részletekért kattints a Tovább feliratra!

Tovább >>

Codeweek

2019. október 5. és 20. között kerül megszervezésre a hetedik Code Week, amikor ismét a kódolásé a főszerep. Ez az a két hét, amikor sokan dolgoznak azért, hogy minél többen kipróbálhassák a programozás alapjait, bepillantást nyerhessek a programozók mindennapjaiba, munkájukba és abba, hogyan hat a digitalizáció és az informatika a mindennapi életünkre! Iskolánk alsó tagozatából több osztály is csatlakozott ehhez a programhoz. JÓmadárkák csapata: „Ebben a tanévben az 1.c osztály a CodeWeek programjai között szerepelt a többi első osztállyal készült flashmobunk (megtekinthető youtube Code Week flashmob 2019 Hungary) elkészítése, az osztálytermünkben közösen tanultuk a digitális VARÁZSTÁBLÁNK használatát játékos formában, kódoltuk a növényeket, hogy minél hamarabb növekedjenek és Jártuk a kódot így meg úgy …, hiszen testünkkel formáltuk meg a tanult számokat és megpróbáltunk eligazodni nyilak segítségével a négyzetrácsos lapon is. Nagy kihívás volt! Jövőre újból vállalkozunk rá!” A Bé bocsok, azaz 1. b osztályos tanulók kódolvasással színesítették a programot, illetve az 1.c osztállyal közös flashmobbal készültek. A 4.a osztály, bölcs baglyai nyelvtan óra keretében gyakorolták a különböző kódok használatát a tulajdonnevek kapcsán, majd saját kódot készítettek. A 4.b osztály a programozás alapjaival ismerkedhettek meg, a „Teki-kód” rejtelmeivel, az Imagine Logo nevű szoftver segítségével. Általuk megismert parancskódokkal „rajzoltak” különféle ábrákat, virágokat. A programban részt vett tanítóink: Dr. Fogarasi Szabolcsné, Nagy Mariann, Lipők Lászlóné, Hajduné Theisz Katalin, Balla- Dancs Éva, Sári Nikolett Reméljük jövőre is minél több osztály, minél több programmal kapcsolódik az eseményhez. Képek >>

BMX bemutató

taller
2019. november: Újra Sport!
Köszönjünk a szuper bemutatót a Nyíregyházi Extrém BMX Egyesületnek, az ovisoknak, hogy ellátogattak hozzánk és megtiszteltek jelenlétükkel. A bemutatót a Kertvárosi DSE támogatta, amiért hálás köszönet.
Képek >>

Jótékonysági bál

foto2019. november: Ezer köszönet a 165 kedves vendégnek, aki együtt mulatozott velünk a fergetegesre sikeredett Alapítványi Bálunkon! A rengeteg felajánlást,tombolavásárlást, Krisztian Kosa séf finomságait, a Reflektor együttes reggelig tartó zenéit.

Szinyei Merse Pál kiállítás

foto2019. november 04.: A 3-8. évfolyamos diákjaink Szinyei Merse Pál kiállításon vehettek részt a Nyíregyházi Jósa András Múzeumban. Köszönjük a lehetőséget és a támogatást a Nyíregyházi Tankerületi Központnak, az autóbuszokat a NYÍRVV-nek. Külön köszönet Dr. Ulrich Attila Alpolgármester Úrnak, hogy segítségével bejuthattunk a múzeumba.

Nemzeti Ünnep

foto2019. október 23.: Október 22-én iskolai ünnepség keretében emlékeztünk meg az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. Köszönjük szépen a 8. osztályosoknak - Gyerekeknek, Pedagógusoknak egyaránt - a csodálatosan szép színvonalas műsort. Képek >>

Kedves Szülők, Diákok!

betonNagy örömünkre szolgált, hogy 70 első osztályos tanulóval kezdtük meg a tanévet. Az elmúlt évtizedekben nem volt rá példa! Tartozz közénk légy Te is kertvárosi diák! Hajrá Kertváros!

szon.hu >>

Alapítványi bál

bal
Nagy szetetettel várunk mindenkit november 9-én Jótékonysági Bálunkra! Jegyek kaphatóak az osztályfőnöknél és Horváthné Reményi Líviánál. Rendelhetők a titkárságon. Részletek >>

Bemutatkozik a Kertvárosi Általános Iskola

iskola

Ismerkedjen meg velünk! 2019. november 7-én 17 órától várjuk az iskolába készülő ovódások szüleit.
Felhívás >>

Boldog Iskolában

iskolaBoldog Iskolában, az 1/c osztály JÓmadárkák csapata /Boldog osztály/, szeptemberben kezdte meg koptatni az iskola padjait. A hónap témáját szem előtt tartva felsorolták, hogy kiknek és mi mindenért lehetnek hálásak. Mi felnőttek, szülők és nem szülők, pedagógusok, NEKIK lehetünk hálásak, hogy bíznak bennünk, figyelnek ránk és szeretnek!

TANKERT

iskola
Mária Jenei, Székelyföldiné Baksa Katalin , Vasenszki József kollégáknak, kedves szülőknek és diákjaink szorgos kezemunkájának köszönhetően lassan betakaríthatjuk TANKERTünk terményeit.

Szigligeti tábor

tabor2019. augusztus: Mert jó kertvárosi diáknak lenni. Szigligeten táboroznak a kertvárosi gyerekek. Szigligeten a kertvárosi iskola diákjai. Izgalmas programok csodálatos környezetben
Iskolánkban évek óta hagyomány a balatoni táborozás, melyet a gyerekek nagy örömmel várnak. Minden tanuló számára kiváló lehetőség, hogy csodálatos környezetben, a szigligeti gyermeküdülőben tölthessen el egy hetet, melynek során a balatoni fürdőzés mellett számos izgalmas program várja. nyiregyhaza.hu >>

Kertvárosi Iskola Más-kép(p)

plakátKertvárosi Iskola Más-kép(p) Iskolanyitogató - Játsszunk együtt a leendő elsősökkel! Időpont: 2019. március 20. 15 óra.
Hatalmas sikere volt a Kertvárosi játékos délutánnak az iskolába készülő ovisokkal. Volt sport, játékos legozás, kézműves foglalkozás, idegen nyelvi játékok, robotok programozása, selfie sarok, móka és kacagás. Szeretettel várunk mindenkit április 11-12 -én a beiratkozásra.
Képek >> Részletek >>

Tíz fát ültettek a holnapért a Kertvárosban a fásítási program részeként

faTíz fát ültettek a holnapért a Kertvárosban a fásítási program részeként Ültess egy fát a holnapért! Ezzel a címmel várta a NYÍRVV Nonprofit Kft. a pályázatokat az elmúlt időszakban. A dr. Kovács Ferenc polgármester kezdeményezésére indított nagyszabású fásítási program keretében január 31-ig lehetett jelentkezni a Városüzemeltetésnél. Most már a megvalósítás kezdődött: kedden délután 10 fát ültettek el a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményében, dr. Ulrich Attila alpolgármester részvételével. nyiregyhaza.hu >>

Muzsikás Együttes a kertvárosi iskolában

foto2019. május: Iskolánkban május 16-án 13.00-tól rendhagyó énekórát tart a messzeföldön híres Muzsikás Együttes. Az ország számos iskolája mellett mi is a szerencsések közé sorolhatjuk magunkat, hogy testközelből ismerkedhetünk a népzenével,népi hangszerekkel, hiteles előadók segítségével! Legyünk befogadóak,lelkesek, mert népzenét hallgatni/énekelni igenis Jófejség! Képek >>

Horgász szakkör Leveleken

foto2019. április: Ebben a tanévben horgász szakkört indítottunk iskolánkban! Négy elméleti foglalkozás után végre kijutottunk a Leveleki víztározóra és az elméletben tanultakat a gyakorlatban is kamatoztathatták a gyerekek. Minden kisdiák nagyon jól érezte magát és máris a következő horgászatot várják! Köszönet a segítséget László Csonka és Biri Imre horgásztársnak és Mikucza Zsoltnak, hogy biztosította számunka a horgászati lehetőséget a vízparton. Képek >>

Képes beszámoló a Kertvárosi Digitális Témahét 2019. programjairól

Tisztelt Kollégák és kedves Szülők!
Ebben a tanévben iskolánkban 2019. április 8-12. között került megrendezésre a DTH. Összesen 1044 iskola csatlakozott a Digitális Témahéthez! Ez a hét a ma már nélkülözhetetlen készségek fejlesztéséről szólt. A digitális írástudásé volt a főszerep! Az alsó- és felső tagozatos diákjaink ebben az időszakban kiemelten foglalkoztak a digitális világ nyújtotta lehetőségek kiaknázásával és a digitális kihívásokkal. A biztonságos internethasználat mellett, kiemelkedő szerepet játszott, hogy tanulóink még biztosabb tudásra tegyenek szert és minél tökéletesebben sajátítsák el az alkalmazások használatát. Kicsik és nagyok, szülők, nagyszülők és pedagógusok együttes munkájának köszönhetően további utak nyíltak meg a generációs- és tudásbeli különbségek csökkentésére. A szervező munkában részt vett pedagógusok /Ági néni, Mariann néni, Rita néni és Zoli bácsi/ mellett a tantestület tagjai sokat tettek az iskolai digitális fejlesztő munka érdekében ezen a héten is.

Felhívás >> Részletek >>

Digitális hét - A ROBOTIKA világa >>

Digitális hét - Az e-book sokszínűsége! >>

Digitális hét - Biztonságos netezés! >>

Digitális hét - Generációs óra, kívánság percek -Zárás! >>

Digitális hét - Kódolás és alkotás, ahogyan mi szeretjük! >>

Nyit a DTH! >>

Boldogságórák

boldogÖKO iskolaként és a Boldogságórák tartójaként a 2. osztályos Manó Tanodások a Víz világnapjára emlékeztek meg egy projekt óra keretében.Beszélgettek, jó tanácsokat adtak-vettek, élményeikről számoltak be. Együtt oldották meg a feladatokat jó kedvvel és tánccal fűszerezve.
Képek >>

Horgász szakkör

horgászHorgász - szakkör második foglalkozása Csonka László vezetésével! Köszönjük a szuper foglalkozást! Reméljük hamarosan a vízpartra is kimehetünk. Horgász - szakkör harmadik foglalkozása Biri Imre és Csonka László vezetésével! Köszönjük a szuper foglalkozást! A gyerekek már izgatottan várják a következő foglalkozást és azt, hogy kimehessünk a vízpartra az elméletben elsajátított tudást a gyakorlatban is kipróbálni.
Képek 2. szakkör >> Képek 3. szakkör >> Képek 4. szakkör >>

Kertvárosi Iskola Más-kép(p)

iskola Nagy sikere volt a Kertvárosi sportnapnak az iskolába készülő ovisokkal - Iskolanyitogató programsorozatunk második állomása. Szeretettel várunk mindenkit a harmadik iskolanyitogató programunkon március 20-án.
Képek >>

Kertvárosi Iskola Más-kép(p)

plakát

Kertvárosi Iskola Más-kép(p) Iskolanyitogató - Játsszunk együtt a leendő elsősökkel! Időpont: 2019. január 16. 17 óra.
Részletek >>

A Magyar Kultúra Napja

KulturaKöszönjük szépen az 52! ügyes versmondónak a részvételt, valamint a tanítóknak és a szülőknek a felkészítést! És köszönjük a zsűrizést Klárika néni és Eta néni :) Mindenkinek szeretettel gratulálunk, aki eljött, kiállt, és ekkora közönség előtt elmondott egy verset!
Képek >>

2018.

Megújult idegen nyelvi oktatásunk első eredményei!

angol2018. december: Iskolánk tanulói csapatversenyben 3. helyezést értek el az Angol Műhely Kulturális Egyesület által szervezett Reading in English angol nyelvű olvasási verseny döntőjén. Dankó Ákos (5.a) kategória 6. helyezés; Fazekas Kriszta (6.b) kategória 5. helyezés, könyv 1. helyezés; Czuczor Lilla (6.b) könyv 1. helyezés; Bakó Henrietta (6.b) kategória 1. helyezés, könyv 1. helyezés. A résztvevőknek gratulálunk a szép eredményekhez! Gulyás Anna felkészítő pedagógus!

BMX bemutató

taller
2018. december: Újra Sport!
BMX bemutató a Kertvárosi Iskolában! Köszönjük szépen a nagyszerű bemutatót a Nyíregyházi Extrém BMX Egyesületnek!
Képek >>

Tallér vásár!

taller2018. december: Kedves Szülők, Diákok, Kollégák!
Hétfőtől indul a TALLÉR vásár! A hagyomány szerint ezzel vásárolhattok a Karácsonyi Forgatagon. Az alkotó kedvű szülőket várom december 7-én 12-től a könyvtárban ajándékkészítésre.

Karácsonyi díszek

Gyűjtsük együtt a hozzávalókat, hogy értékes ajándékokat készíthessünk a Karácsonyi Forgatagra! 1-3.o. az osztályfőnököknek, 4-8.o. Rita néninek adja oda. Részletek itt >>

Korcsolya a Mikulással

mikulas2018. december: A sport minden területén kiemelkedik a Kertvárosi Iskola! A Kertvárosi Általános Iskola DSE-e évtizedek óta korcsolyázási lehetőséggel is színesíti az intézmény sportéletét. Tegnap a Kertvárosi Mikulás is együtt korizott a kicsikkel és osztott szaloncukrot nekik. Póka Imre testnevelő, Székelyföldiné Baksa Katalin, Jakobinyi Éva nyiregyhaza.hu >>

Találkozás a Mikulással

mikulas2018. december: Kedd délelőtt izgalmas kirándulást tett a 2.a osztály a Városházán. „ Varázslatos” ünnepi kiállítást láthattak. Érdeklődve, figyelmesen nézték a karácsonyi hangulatot tükröző szép kiállítást. A nap fénypontja volt , mikor meglátták a gyerekek a MIKULÁST, aki már várta őket. Verssel , dallal köszöntötték Őt. Az ajándékot személyesen vehették át a nagyszakállú Mikulás bácsitól. A szomorkás idő ellenére, vidáman néztük meg a kivilágított, gyönyörű sétáló utcát. Az iskolában izgatottan bontogatták csomagjaikat, és építették meg a LEGO kisvonatokat . Ezután már a KARÁCSONYRA készülünk! K É P E K

Advent

lego2018. december: Kedves Szülők, Diákok, Kollégák!
Meggyújtottuk az első adventi gyertyánkat. Lelkünkben is készülünk a békés, nyugodt várakozásra. Az elmélyülés, felkészülés, böjt időszaka ez. Egy gyönyörű közös dallal kezdtük a Kertvárosi adventet.

A mézből sosem elég! – A kertvárosi általános iskolában népszerűsítették a mézfogyasztást

Méz2018. november 16.: Az Európai Mézes Reggeli elnevezésű programsorozathoz a Nyíregyházi Méhészek Egyesülete is csatlakozott. Elsősorban oktatás-nevelési intézményekben mutatnak be különböző fajtájú mézeket, ezzel népszerűsítve a mézfogyasztást. A magyar emberek évente fejenként 60-70 dkg mézet fogyasztanak. Ez a szám ugyan növekvő tendenciát mutat, de egyelőre nem éri el az európai átlagot. A kertvárosi általános iskolában Dr. Ulrich Attila alpolgármester is népszerűsítette a mézfogyasztást. A tanulók azt is megtudhatták, hogy a méhek nem mézet, hanem nektárt gyűjtenek, a leghamarabb a repceméz kristályosodik és az egyik a legvilágosabb színű méz az akácméz. A program keretében vajas-mézes reggelit is kaptak a gyerekek. Képek >> nyiregyhaza.hu >> Kölcsey Tv >>

Menő Menza – Nagy izgalommal várták Katus Attilát a kertvárosi diákok

Katus2018. november 20.: A Kertvárosi Általános Iskola diákjai nagy izgalommal várták Katus Attila aerobik óráját. Az iskola 2018-ban sikeresen pályázott a Menő Menza projektre, melynek keretében megismertetik a gyerekeket az egészséges életmóddal. Az intézmény előterében gyümölcsöket osztottak a diákoknak, hiszen nem csak a mozgás, de az egészséges táplálkozás is fontos.
Morauszkiné Éles Edit, projektmenedzser elmondta, hogy már nem ez az első alkalom, hogy sztárvendég tart az iskola tanulóinak tornaórát.
A Kertvárosi Iskola Menő Menza programjának keretében ez a második alkalom lesz, hogy egy ismert ember tart mozgásos délutánt. Itt azon kívül, hogy tornázni fogunk, egészséges életmód tanácsokat is hallhatunk Katus Attilától.
Az oktatási intézményben az egészséges táplálkozás mellett odafigyelnek a mindennapi mozgásra is. Sport szakkörök várják a gyerekeket, többek között van foci, tollas edzés, valamint tánc is.
Katus Attila tréner elárulta: Nagyon fontos, hogy a gyerekeknek megmutassuk azt, hogy az egészséges életmód döntés kérdése. Aki úgy dönt, hogy egészségesen él, az jár jó úton. Minden gyermek menő szeretne lenni a saját közegében, így próbálok olyan példát mutatni nekik ami követendő. Ezeket a példákat a mozgáson keresztül, illetve humoros és érthető formába csomagolva mutatom nekik.
Az eseményre ellátogatott Dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza Megyei Jogú Város alpolgármestere is: Ebben a mai digitális társadalomban a gyerekeknek nagyon nehéz megtalálni a helyes utat. Hiszen a digitális technika ülésre kényszerít: akár a televízió, a számítógép, vagy a telefon elé. Remek, hogy csinálnak ilyen programokat az iskolák és a civil szervezetek. Örülök neki, hogy Katus Attila itt a Kertvárosban is elvállalta, hogy mutat a szülőknek, a srácoknak egy-két olyan könnyed mozdulatot, amivel az egészséget meg lehet óvni.
Az iskolában nem csak a diákok mozoghattak, a környékbeli lakosokat is várták. A Mozdulj Nyíregyháza! programsorozatában a Kertvárosi Általános Iskola is szerepel, szerda esténként női tornán vehetnek részt az érdeklődők. Képek >> nyiregyhaza.hu >> bestfmnyiregyhaza.hu >>

Menő Menza mozgás

Katus2018. november 20.: Kedves Kertvárosi Diákok, Szülők, Kollégák!
Újabb Menő Menza program a mozgásra vágyóknak: találkozhattok KATUS ATTILÁVAL! Fantasztikus edzés és életmód tanácsadás vár az érdeklődőkre NOVEMBER 20-án KEDDEN 15.30-tól a tornacsarnokunkban. INGYENES MINDENKINEK

Kertvárosi Iskola Más-kép(p)

plakát
Kertvárosi Iskola Más-kép(p) Ismerkedjen meg velünk! 2018. november 8-án 17 órától várjuk az iskolába készülő óvodások szüleit. Bemutatkozik a Kertvárosi Iskola. Részletek >>

Alapítványi bál

bal

Nagy szetetettel várunk mindenkit november 10-én Alapítványi Bálunkra! Jegyek hétfőtől kaphatóak az osztályfőnöknél és Horváthné Reményi Líviánál. Részletek >>

Csibeavató

csibe 2018. október 26-án hagyományaink szerint megrendezett CSIBEAVATÓN igazi Kertvárosi Iskolássá avattuk elsőseinket. A játékos, szórakoztató feladatokat az óvónénik és a szülők szerető - biztató jelenléte tette teljessé. Köszönjük a szervezőknek: Pötyike és Erika néninek a csodás délutánt.
Képek >>

CodeWeek - programozás és kódolás

Horgasz 2018. október 06-21.: Iskolánk is bekapcsolódott a CodeWeek programjába, az Európai Bizottság szemléletformáló kampánya, amelyre idén 2018. október 6-21. között kerül sor. Az egész Európát lefedő, sőt már más kontinensek országaiba is elérő Code Week célja, hogy a digitális jártasság fontosságára hívja fel a figyelmet és a programozást szórakoztató és könnyed formában hozza közelebb az emberekhez. A hazai kampány elsősorban diákokra fókuszáló rendezvényei keretében a diákok megismerkedhetnek a kódolással és ennek eredményeként remélhetően minél többen választják a későbbiekben a továbbtanulásra a természettudományokat.
CodeWeek - Programozás a Lego robottal CodeWeek - kódolás

Egészséghét - Horgász szakkör, divatbemutató, főzés és sütés

Horgasz 2018. október 17-19.: Biri Imre a Horgászsuli megálmodója tartott előadást a gyerekeknek, akik nagy örömmel és lelkesedéssel fogadták. Innentől elindult iskolánkban a horgász szakkör, havi rendszerességgel lesznek foglalkozások. Tavasztól az addig megszerzett elméleti tudásunkat a vízparton is kamatoztathatják a friss levegőn a gyerekek. Köszönjük a lehetőséget.
Egészséghét - Horgász szakkör Egészséghét - vadász bemutató Egészséghét - sütés, főzés a tankonyhánkban Egészséghét - divatbemutató Egészséghét - gyümölcsnap 4.b

Kedves Szülők, Diákok!

Rendőr
A Nyíregyházi Rendőrkapitányság részéről Kelemen András rendőr zászlós a tanévkezdés alkalmából ajándékkal kedveskedett elsőseinknek. K É P E K

Benedek Elek

Benedek 2018.A magyar népmese napja Benedek Elek születésnapja "Őseinktől kincsekkel teli tarisznyát kaptunk örökségbe, de mintha egyre gyakrabban tétlenül néznénk ennek háttérbe szorulását, elfelejtését. Vegyük birtokba, ismerjük meg, fényesítsük újra és adjuk tovább az eleinktők kapott, élethosszig érvényes, értékes, unokáink számára is feltétlenül megőrzendő, mesebeli kincseket!" Magyar Olvasótársaság A népmese napját első ízben 2005. szeptember 30-án rendezték meg. A nap célja, hogy a könyvtárosok, az óvónők, a pedagógusok és a mesével foglalkozó szakemberek, valamint a meseszerető gyerekek és felnőttek ezen a napon megkülönböztetett tisztelettel forduljanak mind a magyar, mind más népek meséi felé. Benedek Elek Kisbaconban született 1859. szeptember 30-án (a település akkor Udvarhelyszékhez tartozott, ma Kovászna megye része). K É P E K

Zene Világnapja

Skill 2018.


A Zene Világnapja alkalmából az iskolánk művészei adtak mini koncertet. Köszönjük!

EuroSkills verseny

Skill 2018.Óriási lehetőség volt Magyarország számára, hogy idén megrendezhette az EuroSkills versenyt, melyet a szakmák „Európa-bajnokságának” is szokták nevezni. A három napos rendezvényen 28 ország közel 600 versenyzője mérte össze a tudását, 37 szakmában. Külön öröm volt számunkra, hogy ezen iskolánk a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye is részt vehetett 48 fővel. Diákjaink nagy érdeklődéssel tekintették meg az interaktív szakma bemutatókat és versenyeket és nagy élményekkel tértünk haza. Reméljük, hogy sok gyermek jövőbeli terveit segítette hatékonyan. Sasváriné Juhász Enikő, Székelyföldiné Baksa Katalin, Csehné Szántó Hedvig

Kedves Szülők, Diákok!

Hűtő
Véget ért a nyár, megkezdődött az iskola. Az elsősöknek bátorságot, a többi tanulóknak sikeres tanévet, a pedagógusoknak eredményes munkát, a szülőknek pedig sok örömet kívánunk. K É P E K

Kertvárosi Gyermeknap

2018. május 27. vasárnap 9 órától ESÉLY CENTRUM - NYÍREGYHÁZA, TISZAVASVÁRI ÚT 41.
Részletek itt >>
K É P E K

Iskolanyitogató

A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye szeretettel várja leendő tanulóit és szüleit 2018. március 20-án az Iskolába hívogató rendezvényére.
Kíváncsiak vagytok az iskolára, a betűk és számok világára? Szeretnétek találkozni a leendő tanító nénikkel? Mi szívesen megmutatjuk az iskolánkat! Ha elmúltál már hat éves, szeretnél iskolába járni, akkor köztünk a helyed! Gyere el hozzánk, ismerkedj meg velünk! Tovább >>
K É P E K

Magyar Költészet Napja

Költészet 2018.


2018. április: Költészet napját rendeztünk a könyvtárunkban. K É P E K

Farsang

Farsang 2018.
2018. február: Február hónapban farsangi mulatságra került sor a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményében. K É P E K (felsős tagozat) K É P E K (alsós tagozat)

Hangverseny

Költészet 2018.


2018. március 21.: Iskolánba látogatott a Nyíregyházi Cantemus Kórus. K É P E K

Magyar Kultúra Napja

Kultúra 2018.

2018. február: Versmondó versenyt rendeztünk könyvtárunkban. K É P E K

Karácsony a Kertvárosi Iskolában

KaracsonyKarácsonyi ünnepség - forgatag és vásár volt az iskolánkban.
Boldog ünnepeket kívánunk minden kedves kollégánknak, diákjainknak, szülőknek, családjaiknak! Találkozunk 2019. január 7-én. Karácsony - műsor Karácsony - ajándékozás Karácsony - vásár Karácsony - vendéglátás Karácsony - foglalkozások Karácsony - video letöltése

Adventi koszorú verseny

Karacsony
A mi iskolánkat díszesíti! Köszönjük Enikő Szilágyiné Tóth a csodás alkotást! A szavazás lezárásával megszületett az eredmény: adventikoszorú-versenyünk győztese, egyben a 10 ezer forint értékű ajándékcsomag nyertese Szilágyiné Tóth Enikő. szon.hu >>

Meghívó

2018. december 21: Karácsonyi forgatag Részletek itt >>

Így várjuk a karácsonyt

KaracsonyKaracsonyÍgy várjuk a kertvárosi diákokat. A gyönyörű házikó Sivadó Miklós bácsi keze munkáját dicséri. Teljes fényében pompázik már iskolánk karácsonyfája. A fát felajánlotta és díszítette a 3.b osztály. Hétfő reggel 8 órakor közös gyertyagyújtásra várunk mindenkit! Karácsonyi díszek tanulókkal >> Karácsonyi díszek szülőkkel >> Karácsonyi mézeskalács >> Adventi gyertyagyújtás >>

Korcsolya a Mikulással

mikulas2018. december: A sport minden területén kiemelkedik a Kertvárosi Iskola! A Kertvárosi Általános Iskola DSE-e évtizedek óta korcsolyázási lehetőséggel is színesíti az intézmény sportéletét. Tegnap a Kertvárosi Mikulás is együtt korizott a kicsikkel és osztott szaloncukrot nekik. Póka Imre testnevelő, Székelyföldiné Baksa Katalin, Jakobinyi Éva nyiregyhaza.hu >>

Újabb Menő Menza program Katus Attilával a Kertvárosi Iskolában - nytv


Fantasztikus edzés és életmód tanácsadás várta november 20-án a Kertvárosi Általános Iskola tanulóit és szüleiket. A Menő Menza program keretében Katus Attila fitneszedző tartott zenés tornát, megmozgatta a kicsiket és nagyokat egyaránt, majd életmód tanácsokat is adott, többek között az egészséges táplálkozásról és a mozgás fontosságáról. A program kapcsán Katus Attila hangsúlyozta: - nagyon fontos, hogy a gyermekeknek megmutassuk, hogy az egészséges életmód egy döntés kérdése. A helyes döntés meghozatalában pedig megpróbálok egy követendő példa lenni számukra. A Menő Menza program az egészséges életmód, különösen az egészséges táplálkozás népszerűsítését célozza meg elsősorban az iskola diákjai és családtagjaik körében. E mellett fontosnak tartjuk, hogy olyan programokat is szervezzünk, ahol híres, közismert személyek adjanak a diákoknak életmód tanácsokat – hangsúlyozta a délutáni program kapcsán Morauszkiné Éles Edit projektmenedzser.

PROGRAMOZZUNK ÉS KÓDOLJUNK

Codeweek a Kertvárosban 2018.október 6-21. EGY-két PROGRAMOZZUNK ÉS KÓDOLJUNK! Részletek >>

Angol oktatás

AngolAz angol szakkör keretein belül a 4-5-6. évfolyamos diákok is lehetőséget kapnak arra, hogy tudásukat bővítsék és versenyekre, illetve nyelvvizsgára készüljenek fel. Erre nagy segítségükre van a tabletekkel felszerelt digitális szoba, amit hétről-hétre nagy örömmel vesznek igénybe a gyerekek!

Készülés az angol nyelvvizsgára

Angol2018. szeptember: A gyerekek lelkesen készülnek, hogy a tanév végére megszerezhessék középfokú angol nyelvvizsgájukat. A kisebbeknek ehhez több időre van szükségük, a következő tanévekben is alkalmuk lesz a nyelvvizsgára. Ehhez nagy segítségünkre van a legmodernebb eszközökkel felszerelt nyelvi laborunk. K É P E K

Nemzeti Ünnep

musor 2018. október 19.: Október 19-én iskolai ünnepség keretében emlékeztünk meg az 1956-os forradalomról és szabadságharcról. Köszönjük szépen a 8. osztályosoknak - Gyerekeknek, Pedagógusoknak egyaránt - a csodálatosan szép színvonalas műsort.
Képek >>

Egészséghét - sport

Levelek2018. október 15-16.: Az egészségnevelési hét első napján diabetikusok előadásai, második napján a sportolásé volt a főszerep. Kerékpáros ügyességi verseny, zumba, kosárlabda bemutató és sorverseny volt. Közben terméskiállítás és egészséges főzés kerül megrendezésre.
Már 25 éve hagyományosan megrendezzük a kerékpáros ügyességi vetélkedőt a gyerekek örömére. Minden résztvevő kapott csokit. A felsorolt évfolyamgyőztesek különdíjban részesültek. 1. évfolyam: Simkó Réka, Gincsai Máté; 2. évfolyam: Pataki Mirjána, Gál-Deák Márton, 3. évf.: Váradi Anna, Nagy Levente; 4. évf.: Csajbók Jázmin, Tomek Sándor; 5. évf.: Rácz Adrienn, Gyureskó Zsolt; 6. évf.: Váradi Boglárka, Pehi Bence; 7. évf.: Tamás Janka, Ősz Gergő; 8. évf.: Laczják Alex, Varga Nimród
Egészséghét - kerékpár verseny, zumba Egészséghét - sportverseny Egészséghét - terméskiállítás

Kedves Szülők, Diákok!

Jeles napIskolánk tanulói szeptember 14-én jeles nap keretében részt vettek a Sóstói Múzeum falu által szervezett programokon. A tanulók megismerhették a gyertyamártást, nemezelést, kerámia festést, bútor festést és a népi játékokat. Közben az iskolaudvaron elkészült a lábtenisz és a röplabda pálya. K É P E K

Leveleki Tó

LevelekLeveleki erdei iskolában jártak a Kertvárosi Kisiskolások A Leveleki Tóért Nkft. által üzemletetett erdei iskolában tett kirándulást a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményének 4. b osztálya. A gyerekek az egyedülálló kirándulás keretében frissítő sétával kezdték a napot a tó partján. A séta során természetes közegükben ismerkedhettek meg a tó állat- és növényvilágával, testközelből láthatták például egy kis gyík vedlési folyamatát. A kirándulás során a természetvédelem fontossága mellett a megújuló energiaforrások használatának lehetőségeivel is megismerkedtek. A tartalmas sétát követően a gyerekek a stégen elfogyasztották a tízóraijukat, majd játékos vetélkedő keretében, kiscsoportos foglalkozáson mérték össze tudásukat, kreativitásukat. A feladatok között volt kirakózás, memóriajáték, teszt, a korábbian megismert tájékoztatóból, találós kérdések, csapatszlogen írás, stb. Valamennyi csapat kiválóan teljesítette a feladatokat, így jogosan vették át a megérdemelt jutalom pezsgőt, csokit és kulcstartókat. A szabad játék és a vetélkedők között a gyerekek vendéglátásban részesültek. Gyerekek véleménye a kirándulásról: „Ez volt az elmúlt négy év legjobb osztálykirándulása.” „Soha nem láttam még igazi gyíkot.” „Balaton helyett Levelekre szeretnék nyaralni jönni.” „Kár, hogy hideg volt és nem tudtunk wakeboardozni.” „Nagyon finom volt a gyerek pezsgő, kár, hogy az iskolában sosem kapunk.” Összegzésként megállapítható, hogy a 8-12 éves gyerekek tanórán kívüli keretekben fogékonyabbak az új ismeretek elsajátítására, azok hosszútávon hasznosítható tudásként rögzülnek. Mind a Leveleki Tóért Nkft. mind pedig a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményének vezetősége nyitott a hosszútávú együttműködés fenntartására. K É P E K

Ötven éves a Kertvárosi Iskola

Jubileumi bál Fél évszázados a Kertvárosi Iskola! A jubileumot egyhetes programsorozattal ünneplik, lesz többek között kézműves nap, táncház és gálaműsor. November 25-én pedig bált is szervez az iskola, a rendezvény bevételéből felújítják az intézmény játszóudvarát.
Tovább >> nyiregyhaza.hu Tovább >> NYTV videó

Digitális Témahét

Tisztelt Kollégák és kedves Szülők!
Iskolánkban 2018. 04. 09-13. között kerül megrendezésre a Digitális Témahét. A programokról értesülhet mindenki a folyosókon kifüggesztett tájékoztatókból.

Felhívás >> Részletek >> Heti programok >>

Digitális hét - multi flashmob képek >>

Digitális hét - netezz biztonságosan >>

Digitális hét - netezz biztonságosan gyakorlatban >>

Digitális hét - multi flashmob megtekintése >>

Fizika versenyre készülünk digitális támogatással digitális témahét keretein belül. Készülnek a teheremelő elektromágnesek.
Digitális hét - fizika kísérletezés >>

Digitális hét - Megfejthető világ - kódolás alapfokon Quiver színezőkkel és ScratchJr. alkalmazással >>
Az elkészült programok megtalálhatóak az iskola facebook oldalán. Tovább a facebook oldalra>>

Digitális hét - Ügyesedni jó >>

Az utolsó előtti DTH programja volt a Kísérteties nap, amelyen a 3D-s képekkel, filmekkel ismerkedtünk és foglalkoztunk az osztályteremben.

Kisérleties nap >>

Az utolsó nap: szociális hálón lógunk címmel rendezett közös órák kicsikkel, nagyokkal, szülőkkel és nagyszülőkkel.

DTH: szociális háló >>

2017.

Jubileumi hét

Jubileumi hétTisztelt Szülők, Kedves Gyerekek, Kollégák, Egykori Tanítványaink, Kollégáink!
A 7. Számú Általános Iskolában, később a Kertvárosi Általános Iskolában, ma pedig a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményében 50 évvel ezelőtt kezdődött el a nevelő-oktató munka. A 7. Számú Általános Iskola 1967/68-as tanévben kezdte meg működését a Bolyai téri új emeletes épületben. 50 év egy intézmény életében jelentős korszak azok számára, akik 25-40 éve részt vehettek az elmúlt idők munkájában, amely aktív életük gerincét adta. A félszázados születésnap tiszteletére egyhetes programsorozattal adózunk 2017. november 20. és 26-a között. Ünnepélyes megnyitóval indul a jubileumi hét programja. Tovább >>

Mézes reggeli

mézes reggeli 2017. december: Szülői együttműködéssel az idei tanévben már másodszor ízlelhettünk meg sokféle különleges mézet. A Mézes reggeli elnevezésű program a Jubileumi hét egyik jeles eseményének számított az alsó tagozatos tanulók körében. November 24-én a gyerekek mézes-vajas kenyeret kaptak tízóraira. Ekkor vette kezdetét a megédesített délelőtt. Évfolyamonként az iskola ebédlőjében sor került egy 5-10 perces beszélgetésre, ezt mézkóstolás követte, majd szavazhattak a gyerekek, hogy számukra melyik volt a legízletesebb. Herba-, Krém-, Propoliszos mézek, valamint Méz különlegességek közül válogathattak. Az osztálytermekben folytatódott a program a tesztlapok kitöltésével. A jó megoldások közül sorsolással döntik majd el, hogy melyik osztály nyeri meg a MÉZES REGGELI elnevezésű üveg mézet. Lehetőséget biztosítottak a szervezők filmnézésre is. Megismerkedhettek a tanulók a méhek életével közelebbről. Ezen a délelőttön a Mézes reggeli nagykövete iskolánkban Magera Anita szülő, tagintézményünk részéről Szóláth Erika és Fogarasi Szabolcsné /Mariann néni/ volt, az alsós osztályokban tanító pedagógusok együttműködésével és támogatásával. Köszönet érte a sok szép rajzzal! A Mézes reggeli iskolai nagykövete 2017.december 5-én kihirdette az eredményeket: A Mézes reggeli méz nyertese az 1.b osztály lett. Gratulálunk Nekik! A diákok szavazata alapján a legízletesebb az Akác méz! K É P E K

Nemzeti Ünnep

október 2017.

2017. október: Iskolánk 8. osztályos tanulói színvonalas és megható műsorral állítottak emléket az 1956-os eseményeknek és hősöknek. K É P E K

Életelemünk a víz plakátverseny

Életelemünk a víz 2017. 2017. október: Az Országos Könyvtári Napok keretében megrendeztük az Életelemünk a víz plakátversenyt kiállítással. Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Kertvárosi Fiókkönyvtára. 21 gyerek 13 plakátot készített. Senki nem távozott üres kézzel! I.helyezett: Puskás Jázmin II. helyezett: Verbiás Fanni III. helyezett: Fazekas Kriszta és Czuczor Lilla Különdíj: Fábián Dóra K É P E K

Könyvtári napok

Könyvtári napok 2017.
2017. október: Az Országos Könyvtári Napok keretein belül csoportos vetélkedőt szerveztünk a felsős tanulók számára. 6 csapat mérte össze tudását, és elég szoros volt a végeredmény! K É P E K

Kertvárosi majális

Majális 2017.


2017. május: Kertvárosi majális a néptáncoslányok Hajnikanéni vezetésével!

Tollaslabda

Tollas 2017.
2017. április: Morauszkiné Éles Edit, tollasedzőnk szervezésében, csütörtökön vendégünk volt a Magyar Tollaslabda Szövetség elnöke, és a nyíregyházi tollas sportélet egyik vezető edzője. 2 diákolimpiai bajnok tollaslabda bemutatóval, osztályonkénti játékokkal színesítették délutánunkat, remélhetőleg felkeltve ezzel a sportág iránti érdeklődéseteket.

Farsang

Farsang 2017.
2017. február: Február hónapban farsangi mulatságra került sor a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményében. K É P E K (felsős tagozat) K É P E K (alsós tagozat)

Jubileumi bál

Jubileumi bál
Jubileumi bál kerül megrendezésre a Lugas Étteremben! Ünnepeljük együtt ezt a jeles alkalmat 2017. november 25-én!
Tovább >>

Karácsonyi műsor

Karácsonyi műsor Jubileumi évünk csodaszép, rendhagyó karácsonyi műsorát láthattuk a 2017-es év utolsó tanítási napján. A Jókai mű modern színdarabját köszönjük szépen a 3.b osztályos gyerekeknek, pedagógusaiknak: Pristyák Zsuzsannának, Sivadó Miklósnak. A színvonalas táncot a 7-es táncosainknak, táncpedagógusuknak: Gacsáiné Veréce Hajnalkának. A műsort követően a Karácsonyi Forgatag portékaiból vásárolhattak apró ajándékokat diákjaink. K É P E K

KÓD NAP A KERTVÁROSBAN

kod nap 2017. Az idei évben október 7. és 22. között a kódolásé a főszerep, ez az a KÓD-hét, amikor minél többen kipróbálhatják a programozás alapjait, bepillantást nyerhetnek a programozók mindennapjaiba, munkájukba, és abba, hogyan hat a digitalizáció és az informatika a mindennapi életünkre! Az Európából érkező Code Week projekt célja kimondottan az, hogy két héten át a lehető legtöbb diák ismerkedjen meg a programozás alapjaival, vagy éppen tanuljon programozni magasabb szinteken. A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye a LOGISCOOL munkatársai segítségével vehettek részt a programban. Az első, a második és a harmadik osztályos tanulóink október 17-én kaptak ízelítőt a kódolás adta élményekből iskolánkban. Fontos számunkra és valljuk, hogy a kódtanulás elősegíti a digitális világhoz való közelebb kerülést. Támogatja, hogy érthető legyen számunkra a világ dolgainak működése és megteremtése a játék és a munka területén egyaránt. Kreatív és alkotó vágyunknak sem szabhat határt, sőt elindíthatja a kitalált ötletek „mozgatható formába” öntését. Szervezői voltak tagintézményünkben: Tandiné Pataky Zsuzsa és Dr. Fogarasi Szabolcsné K É P E K

Gyárlátogatás

Gyárlátogatás 2017.

2017. október:
A 8. évfolyam az újfehértói Pa-Comp Kft. csomagoló gyárba látogatott.
K É P E K

Nyíregyháza Újéletfa-akciója

Nyíregyháza Újéletfa-akciója 2017.

2017. október:
Iskolánk büszkeségei léptek fel a "Nyíregyháza Újéletfa-akciója" családias rendezvényen! Öröm volt nézni a 7. osztályos tanulók színvonalas műsorát. K É P E K

Népmese napja

Népmese 2017. 2017. szeptember: Idén is két nap ünnepeltük a népmese napját. Az elsősök és a másodikosok csodaszép rajzokkal és plakátokkal készültek, majd meglátogatták a könyvtárat, hogy a nagyobbak meséit meghallgassák. Nagyon köszönjük az ötletes és gyönyörű alkotásokat, valamint az ügyes mesemondók előadását! K É P E K

Március 15-i ünnep

Marcius 2017. 1848. március 15-e a magyar történelem legjelesebb napja. 1848 olyan örökséget hagyott ránk, amelyet oltalmazni, ápolni minden időben becsületbeli kötelességünk. Iskolánk is követi e szép példát. 2017. március 14-én emlékeztünk meg az 1848/1849-es forradalom és szabadságharc eseményeiről. A március 15-i megemlékezésen a 6.a és 6.b osztály állt színpadra. Sok-sok gyakorlás, próbák hosszú sora előzte meg a szereplést- nem hiába! Köszönjük a tartalmas és látványos műsorukat! K É P E K

Magyar Kultúra Napja

Kultúra 2017.

2017. január 20.: Közel ötven résztvevővel versmondó versenyt rendeztünk könyvtárunkban. K É P E K

Karácsonyi vásár

Karácsonyi vásár Iskolánk második karácsonyi vására lesz Kedves Szülők és Diákok! Szeretettel várunk mindenkit karácsonyi ünnepségünkre az év utolsó tanítási napján, december 22-én 8 órától! Utána egészen délig a karácsonyi forgatagon vásárolhattok, meglephetitek apróságokkal szeretteiteket. Déltől mehettek haza, kezdődhet a téli szünet. Az első tanítási nap január 3. szerda. Boldog, békés ünnepeket kívánunk mindenkinek. Részletekért kattints a Tovább feliratra!

Tovább >>

2016.

Karácsonyi vásár

Karácsony 2016.Iskolánk első karácsonyi vására volt 2016. december 21-én. Csillogó gyermekszemek, az ajándék vásárlás lazában égő vásárlok vették birtokba a portékákat az első karácsonyi forgatagon. Hálásan köszönjük a fantasztikus program sikerét: -a lelkes kollégáknak -a szülőknek, akik árultak, akik hozták az alapanyagokat, díszeket, akik kézműveskétek, akik vásároltak, az ügyes gyermekkezeknek, a technikai dolgozóknak, akik munkájukkal is hozzájárultak a program sikeréhez, mely eredményességet bizonyítja a nagyon sok tallér! Az SZK kezeli, fordítja a kertvárosi gyerekekre: Rátok. K É P E K

Tollaslabda

Tollas 2016.2016. december 20-án egész délután a tollaslabda kapta az iskola tornacsarnokában a főszerepet. A gyerekeknek bajnokságot rendeztünk, a szülőknek pedig lehetőséget adtunk arra, hogy pályán próbálják ki magukat egymás, vagy a gyerekeik ellen. Szervező: Morauszkiné Éles Edit K É P E K

Népköltészet hete

Népköltészet hete 2016.2016. november: Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár közös szervezésében megemlékezett a magyar népdal és népköltészet ünnepéről. Jelentkezni a következő műfajokban lehetett: népmese vagy népmonda felolvasása, népdal eléneklése, népballada (részlet) elmondása. Nagyon köszönjük a lelkes gyerekeknek a részvételt! Öröm volt látni, milyen sok bátor, ügyes és tehetséges gyerek van iskolánkban! Természetesen köszönjük a tanító nénik és tanár nénik támogatását is! K É P E K

Köszönet 56 hőseinek

Köszönet 56 hőseinek 2016.2016. október: Rendhagyó módon emlékeztek 1956 hőseire a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményében a forradalom 60. évfordulója alkalmából megrendezett ünnepségen. A nyolcadik évfolyam diákjai versekkel idézték meg a forradalom eseményeit, amelyet ének és tánc produkciók valamint filmbejátszások színesítettek. A Drahosné Nádasi Ildikó tanárnő felkészítésével megvalósuló megemlékezés fő üzenete a köszönetnyilvánítás volt a kivívott szabadságért, amely a legifjabb generációk életére is hatással van. A tanulók érzelmekkel átitatott előadása méltó módon kapcsolódott az országszerte zajló Magyar Szabadság Éve programsorozatba. K É P E K

Karácsonyi vásár

Karácsonyi vásár

Iskolánk első karácsonyi vására lesz 2016. december 21-én. Részletekért kattints a Tovább feliratra!

Tovább >>

Karácsonyi műsor

Karácsony 2016.2016. december 21.: A Czuczor testvérek gyönyörű duettje nyitotta meg a hagyományosan megrendezett 2016-os Karácsonyi ünnepséget. Köszönjük a kedves, karácsonyi meghitt pillanatokat szívünkbe lopó műsort a 4.a osztálynak és a szervezőknek. Csehné Szántó Hedvignek, a táncokat betanító 6.a-s lányoknak. K É P E K

Idegen nyelvi nap

Idegen nyelv 20162016. február 9.: A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményében idén is megrendezésre került a már hagyománynak számító Idegen nyelvi nap. Ennek keretében a felső tagozatos diákok szövegértési feladatokat oldottak meg angol és német nyelven, majd a legjobb erdményt elérők részt vehettek a második fordulóban, ahol hallás utáni gyakorlatok megoldásában fejleszthették idegen nyelvi tudásukat.

Városépítés angol órán

Városépítés angol órán 2016.2016. február: Egy csodálatos képzeletbeli város tárul elénk, amikor bepillantást nyerünk a 3. a osztály angolos csoportjának munkájába. A Drahosné Nádasi Ildikó által irányított feladatban a diákok fantáziája szárnyalt saját városuk megtervezésében. Szebbnél-szebb épületek,- például mozi, vetítővászonnal és székekkel teli nézőtérrel- belvárosi tér szökőkúttal, és a környezettudatos magatartást előtérbe helyezve, szemeteskukával. A rengeteg remek ötlet kivitelezése mellett a tanulók be is mutatták városukat angol nyelven. A legkiemelkedőbb kis tervezőink: Orosz Janka, Nagy Lili, Bliha Panna, Szurovcsák Eszter, Bácskai Eszter, Szabó Petra K É P E K

Versmondó verseny a Magyar Kultúra Napján a Kertvárosban

Versmondás 2016.2016. január 27.: Gyorsuló ritmusú életűnk rohanó tempójában egyre jelentősebbek azok az ünnepek, amelyek megállásra, elgondolkodásra késztetnek bennünket. Különös jelentőséggel bírnak az olyan eseményekre emlékeztető napok, melyek mélyítik múltunk iránti tiszteletünket, utat, irányt mutatnak a jövő felé, és meghatározóak egy nemzet számára . Ilyen ünnepünk a Magyar Kultúra Napja, melyre minden év január 22-én emlékezünk. Ezen a napon született meg egy szatmárcsekei nemesi birtokon nemzetünk himnusza 1823-ban. A Himnusz , mely a mi nemzeti létünk, egyben sorstörténetünk szimbóluma. Ezen alkalomból rendezte meg az Kertvárosi Általános Iskola Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Kertvárosi Fiókkönyvtárával együttműködve versmondó versenyét, tisztelegve a Magyar Kultúra Napja előtt. Eredmények: 1. évfolyam: I. Bácskai Kata II.Morauszki Hajnalka III.Bunya Barbara Különdíjas: Szász Tamás 2. évfolyam: I. Kőröshegyi Boglárka II. Tóth Emma III. Melnik Alexandra Különdíjas: Béres Attila 3-4 évfolyam: I. Asztalos Nóra II Czuczor Lilla III. Czirják János Különdíjas: Kovács Áron K É P E K

2014. - 2015.

Egészséges kertvárosi gyerekek

Egészséghét 2015.2015.: Az egészséges életmódra való nevelés fontosságának tudatosítása minden tanévben jelen van az alapfokú oktatási intézmények programjában. A nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményében az idén még nagyobb hangsúlyt kapott ez a célkitűzés. Amellett, hogy megrendezésre került a hagyományos Egészség-hét, az iskola csatlakozott az országos „Európai mézes reggeli” elnevezésű programsorozathoz is, amelynek keretében mézkülönlegességeket kóstolhattak a gyerekek. Az elmúlt héten pedig Tóth Gabriella, természetgyógyász és fitoterapeuta előadása keltette fel a tanulók érdeklődését a gyógynövényekről. A diákok örömmel fogyasztották a mézet, a gyógyteákat és a gyógynövényekből készült dzsemeket és nagy érdeklődéssel hallgatták az előadókat az egészségre gyakorolt jótékony hatásukról. K É P E K

Versmondó verseny a Magyar Költészet Napja alkalmából

Versmondás 2015.2015.: "Minden, ami költészetünkben addig volt, beleolvadt József Attilába; minden, ami azóta van, vele kezdődik" - László Zoltán 1964. óta minden évben április 11-én ünnepeljük a Magyar Költészet Napját, mely egyben nagy költőnk , József Attila születésnapja is. Ennek emlékére a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye versmondó versenyt rendezett az 1-8. évfolyamok számára. Ezen a jeles napon több mint 40 diák előadásában hangzottak el klasszikus és kortárs költők versei . Az alsó és felső tagozatos évfolyamok tanulói magas színvonalon tolmácsolták az általuk szabadon választott magyar verset vagy versrészletet. A verseny díjazottjai: Hajzer Bence, Juhász Letti, Melnik Melinda, Salamon Tivadar,Kocsis Gréta, Bácskai Eszter, Bliha Panna, Szabó Petra, Czuczor Lilla, Asztalos Nóra, Czirják Dorina Jázmin, Fegyvári Gréta, Mészáros Anna,Albert Alexandra, Praviczki Péter, Vinkler Fanni K É P E K

Idegen nyelvi nap

Idegen nyelv 2015Idegen nyelv 20152015.: A Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményében idén is megrendezésre került a már hagyománynak számító Idegen nyelvi nap. Ennek keretében a felső tagozatos diákok szövegértési feladatokat oldottak meg angol és német nyelven, majd a legjobb erdményt elérők részt vehettek a második fordulóban, ahol hallás utáni gyakorlatok megoldásában fejleszthették idegen nyelvi tudásukat. A verseny díjazottjai : Angol V.évfolyam: I. Tőkei Boglárka II. Greksza Karina III. Marcsek Nándor VI.évfolyam: I. Kovács Éva II. Reha Nikolett III. Lizák Axel VII. évfolyam: I. Kerekes Péter II. Krajecz Gitta III. Gégény Balázs VIII. évfolyam: I.Vadicsku Milán II. Lentvorszki Noel III. Lippa Andrea Német V.évfolyam: I. Kiss Dominika II. Debreczeni Dóra III. Pomucz Boglárka VI.évfolyam: I. Dudás Boglárka II. Tóth Máté III. Nagy Richárd VII. évfolyam: I. Jakubcsák Eszter - Nagy Ádám II. Major Norbert III. Ádám Vanessza - Molnár Dóra VIII. évfolyam: I.Szilágyi Szilvia II. Bagoly Ferencz III. Záhonyi Vanessza

Farsangi mesebál

Farsang 2014.2014.: Nagy meglepetés érte a gyerekeket már a farsang előtt egy héttel. Egy mesehős érkezett az iskolánkba, Szörnyella de Frász. Összehívta a mesebirodalom valamennyi alsós lakóját és kihirdette, hogy a mesebálra minden csoport válassza meg méltó királylányát és királyfiját.Nagy izgalommal indult a mesehét. A gyerekek megnevezték a legnemesebb jellemvonásokkal felruházott 16 társukat. A koronázási ceremónián minden alattvaló méltósággal koronázta meg saját királyát, aki egy hétig viselhette a koronát. Már a ceremónia után nagy volt az izgalom, mert a királyok fogságba kerültek. Kiállták a próbát, nem estek kétségbe. „Segítség!”„Mentsetek meg!”- segélyhívásra jött is a felmentő sereg! Így aztán szabadon uralkodhattak egész héten át.A mesebálon elfoglalták trónjukat, indulhatott a mesebál és a királyi lakoma. A korabeli zenebona és korhű táncot követte a nyitótánc, mely megadta a hangulatot. Táncra perdült a királyi birodalom apraja-nagyja. Fergeteges mulatság vette kezdetét ahol a sok hozzátartozó is jól szórakozott. Az eszem-iszom és tánc után sok-sok különleges tombolanyeremény lelt gazdára. A „hajnalig„ tartó mulatság télűző kiszebáb égetéssel ért véget. Nagy Jánosné királyi fotós, aki szintén fogságba esett a királyokkal K É P E K

A Magyar Kultúra Napja

Magyar kultúra2015.: Himnuszunk születése napját, január 22-ét, legújabb kori történelmünk avatta a Magyar Kultúra Napjává. Ez az a nap, amikor főhajtással emlékezhetünk meg legfontosabb közös kincsünkről, amely egy kicsit megkülönböztet bennünket más népektől. Nem különb és nem több, mint más nemzetek kultúrája, mégis különös töltettel bír: nemzetmegtartó erővel, amely összeköt bennünket és egyetlen magyar embert sem hagy érintetlenül. Tiszteletet adunk neki és másoktól is megköveteljük azt. Ennek emlékére a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye és a Móricz Zsigmond Megyei és Városi Könyvtár Kertvárosi Fiókkönyvtára a Magyar Kultúra Napja és a Himnusz születésének 192. évfordulója alkalmából versmondó versenyt rendezett az 1-8. évfolyamok számára. Ezen a jeles napon több mint 50 diák előadásában hangzottak el csodás magyar versek. A győztesek jutalomban részesültek. A verseny díjazottjai: I.évfolyam: Juhász Letti Különdíj: Béres Attila, Kiss Nándor II.évfolyam: Bácskai Eszter Különdíj: Balogh Janka III. évfolyam: Czirják János IV. évfolyam: Mészáros Anna Különdíj: Galyas Regina, Czirják Dorina V-VIII. évfolyam: Kovács Éva Különdíj: Mészáros Kristóf K É P E K

Farsangi mulatság

Farsang 2015.2015.: Február hónapban farsangi mulatságra került sor a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményében. Az előkészületek során a megelőző napokban felelevenítettük a farsanghoz kapcsolódó néphagyományokat, szokásokat, amik indokolják ezt a télbúcsúztató ünnepséget. A hagyományok megismerése után farsangi díszbe öltöztettük az osztályokat. A hét során nagy izgalommal készültek a diákok és szülők a farsangi felvonulásra, ahol a gyermekek az elkészült jelmezekbe öltözve vonultak végig a tornateremben . Az egyéni kategóriában fellépő jelmezesek az idei évben is nagyon sok jó ötlettel álltak elő, így a mesebirodalom minden szereplője felsorakozott , a varázslótól a tündérekig. A jelmezes felvonulást követően a gyerekek előadásai következtek. A résztvevők csodálattal teli tapsviharral köszönték meg a sok munkát és előadást a fellépőknek. A bemutatkozás után a kisdiákok és tanítónőik rövid ideig a tornateremben mulattak, majd mindenki a saját osztályában folytatta a farsangi alakoskodást, ahol a Szülők által készített finomságok várták a gyerekeket. A farsangi időszak lezárását és a tél elűzését a kiszebáb elégetésével zártuk . K É P E K

Versmondó verseny a könyvtárban

Versmondás 2014.2014.: Himnuszunk születése napját, január 22-ét, legújabb kori történelmünk avatta a Magyar Kultúra Napjává. Ez az a nap, amikor főhajtással emlékezhetünk meg legfontosabb közös kincsünkről, amely egy kicsit megkülönböztet bennünket más népektől. Nem különb és nem több, mint más nemzetek kultúrája, de mégis különös töltettel bír: nemzetmegtartó erővel, amely összeköt bennünket és egyetlen magyar embert sem hagy érintetlenül. Tiszteletet adunk neki és másoktól is megköveteljük azt.Ennek emlékére a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye a Magyar Kultúra Napja és a Himnusz születésének 191. évfordulója alkalmából versmondó versenyt rendezett az 1-8. évfolyamok számára. Ezen a jeles napon több mint 50 diák előadásában hangzottak el csodás magyar versek. A győztesek könyvjutalomban részesültek. A verseny díjazottjai: Czuczor Lilla Szász Lilla Galyas Regina Greksza Karina Albert Alexandra Kerekes Péter Váradi Boglárka Tóth Marcel Czirják Dorina Pumucz Boglárka Vinkler Fanni Szabó Eszter Czirják János Albert Zsanett Petrimán Dorina Nagy Gergő Varga Attila Különdíj: Különdíj: Kovács Éva Fegyvári Gréta Kovács György Tóth Máté Mészáros Anna Különdíj: Hadari Klaudia Farkas Bence K É P E K

Látogatás az Állatparkban

Állatpark 2014.2014.: Október 3-án kirándultunk először együtt. Nagy élmény volt mindannyiónk számára. Reggel a várakozási időben megnéztünk néhány részt a vizipók csodálatos világából. Örömmel tapasztaltuk, hogy mindenki szereti ezt e kedves kis állatot és jószívű barátait. Végre megérkezett az autóbusz és elindultunk. A Vadasparkban először a pingvinek, fókák és a jegesmedve világával ismerkedtünk. Ákostól megtudtuk, miért fehér a jegesmedve bundája. Nagyon okosan mondta el. A sok ismeret elfárasztott bennünket, így leültunk a padokra tízóraizni. Nem győztük a sok finomságot megenni, amit kedves szüleink pakoltak. Az evés után feltöltődve mentünk az Ócenáriumba. Varázslatos világ ez, főleg nekünk TENGER-ÉSZeknek. Mindenféle tengeri élőlényekkel ismerkedtünk: tüskés rájával, holdhallal, bohóchallal (őt már a meséből ismertük), gyönyörű korallokkal, kagylókkal, rákokkal. Az óriás akváriumban mellettünk úsztak a cápák, és a búvárok is. Olvass tovább: http://tenger-esz.webnode.hu/news/kirandultunk/ Tovább >> K É P E K

2013.

Észbontó vetélkedő

Észbontó 2013.2013.: ÉSZBONTÓAN JÓ” volt az ÉSZBONTÓ városi komplex vetélkedő a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézményében! Ötödik alkalommal nyitotta meg Bákonyiné Kurucz Éva a Kertvárosi Tagintézmény vezetője / közel kétszáz vendég részvételével / a városi komplex Észbontó vetélkedőt. Az ünnepélyes megnyitón a kertvárosi furulya és énekkari csoport, valamint a moderntáncosok kedves műsorral indították a délutánt. Az Észbontó csapatok három helyszínen, négy korcsoportban láttak hozzá a játékos megmérettetéshez. Ilyen még nem volt! Az 1-2. évfolyam 14 csapata repülő varázsszőnyegen és a varázsgömb segítségével indult el a kertvárosi királyi birodalom felfedezésére. Megszerezték a királyi koronát, melyet a jutalom kincsekkel díszítettek Mesebeli királyi palotát építettek, királyi gyümölcstálat készítettek, varázsdalt fabrikáltak és a titkos varázskód megfejtésével indulhatott a jutalomjáték a tanulói laptopokon! Az aranyhal pecázással minden kívánságuk teljesülhetett. A 3–4. osztályosok honfoglalás kori időutazáson vettek részt : szövegértési feladatok, korabeli tevékenységek, életmód, öltözködés. Berendezték a jurtát. Őseink életéből, foglalkozásairól, öltözködéséről adtak számot. Megismerkedtek rovásírásos számokkal. A 15 csapat végül íjászatban mérte össze erejét. Az 5-8. évfolyamon 11 csapat a városunk legértékesebb kincseit/nevezetességeit/ levél formájában mutatták be. A Svájci –lak makettjét alaprajz segítségével készítették el. Vaktérképen mutathatták meg, mennyire járatosak Nemzeti Parkjaink ismeretében.Komplex tudásukat tükrözte a 13+1-es TOTÓ megfejtése is. Végül bónusz pontokért villám- kérdésekre válaszoltak.A 40 csapat ajándékkal és felejthetetlen élménnyel távozott. K É P E K

Rajzszakkörösök sikerei

2013.: Iskolánk tehetséges, szorgalmas rajzszakköresei évtizedek óta rendszeresen szép sikereket érnek el. A meghirdetett városi, megyei rajzpályázatok többségére különösen szép rajzokat készítenek, szaktárgyi rajzversenyeken is mindig I-II-III helyezést nyernek. GRATULÁLUNK NEKIK! Felkészítő tanáruk: Dávid Gézáné

Versmondó verseny a könyvtárban

Versmondás 2013.2013.: "Minden, ami költészetünkben addig volt, beleolvadt József Attilába; minden, ami azóta van, vele kezdődik" - László Zoltán 1964. óta minden évben április 11-én ünnepeljük a Magyar Költészet Napját, mely egyben nagy költőnk , József Attila születésnapja is. Ennek emlékére a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye versmondó versenyt rendezett az 1-8. évfolyamok számára. Ezen a jeles napon több mint 50 diák előadásában hangzottak el klasszikus és kortárs költők versei . Az alsó és felső tagozatos évfolyamok tanulói magas színvonalon adták elő a szabadon választott magyar verset vagy versrészletet. A verseny díjazottjai: 1.évfolyam: Varga Attila 2.évfolyam: Lakatos Eszter 3.évfolyam: Berkó Kitti 4. évfolyam: Vinkler Fanni 5-6. évfolyam: Kerekes Péter 7-8. évfolyam: Tóth Fanni K É P E K

A Magyar Kultúra Napja

Magyar kultúra2013.: Himnuszunk születése napját, január 22-ét, legújabb kori történelmünk avatta a Magyar Kultúra Napjává. Ez az a nap, amikor főhajtással emlékezhetünk meg legfontosabb közös kincsünkről, amely egy kicsit megkülönböztet bennünket más népektől. Nem különb és nem több, mint más nemzetek kultúrája, de mégis különös töltettel bír: nemzetmegtartó erővel, amely összeköt bennünket és egyetlen magyar embert sem hagy érintetlenül. Tiszteletet adunk neki és másoktól is megköveteljük azt. Ennek emlékére a Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye a Magyar Kultúra Napja és a Himnusz születésének 190. évfordulója alkalmából versmondó versenyt rendezett az 1-8. évfolyamok számára. Ezen a jeles napon több mint 60 diák előadásában hangzottak el csodás magyar versek. A győztesek könyvjutalomban részesültek A verseny díjazottjai: I.évfolyam: Czirják János Varga Attila Asztalos Nóra Különdíj: Márton Péter II.évfolyam: Kovács Petra Kira Lakatos Eszter Zita Grexa Anna Különdíj: Fegyvári Gréta III. évfolyam: Tőkei Boglárka Bagoly Luca Berkó Kitti Különdíj:Lőrincz Lotti IV. évfolyam: Kovács Éva, Reha Nikolett Szikora Fanni Különdíj: Mészáros Kristóf V-VI. évfolyam: Kerekes Péter Fekete Krisztina Maráz Sándor VII-VIII. évfolyam: Kádas Bence Danó Boglárka Nagy Szilárd Különdíj: Tóth Fanni K É P E K

© 2016 Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskola Kertvárosi Tagintézménye, Nyíregyháza * A weboldalt tervezte és készítette: Péter Zoltán Krisztián